Ryzen 7 7800X3D'nin sahte olup olmadığı nasıl anlaşılır?

TurkWarrior

Üyecik
Hepsiburada üzerinden işlemci aldım fakat test edebilecek sistemim şu an mevcut değil. Seri no ile sorguladığımda orijinal olduğu yazıyor fakat fiziksel olarak CPU tasarımında farklılıklar mevcut.

Böyle bir işlemciye sahip olan var mı? Daha sonra tasarım mı güncellendi anlamadım. Köşedeki çıkıntılar nereye gitti anlamadım. Anlayan varsa aydınlatırsa sevinirim.

IMG_7098.webp

IMG_7099.webp

IMG_7100.webp

IMG_7101.webp

IMG_7102.webp

IMG_7112.webp

Tasarım farklılığı bu serilerde olan bir durum. Ona bakarak ürününüzün sahte olduğuna karar verilemez. Zaten günümüzde bu sahte ürün olayı aşırı azaldı. Sallıyorum zartzurt.com'dan ₺20.000'lik ürünü ₺10.000'e almadıysanız öyle bir tecrübe yaşama olasılığınız düşük.

Tasarım farklılığı bu serilerde olan bir durum. Ona bakarak ürününüzün sahte olduğuna karar verilemez. Zaten günümüzde bu sahte ürün olayı aşırı azaldı. Sallıyorum zartzurt.com'dan ₺20.000'lik ürünü ₺10.000'e almadıysanız öyle bir tecrübe yaşama olasılığınız düşük.
Hayır çok ucuza değil 19.000 küsur TL'ye aldım. 3-4 ay sonra sistem toparlanmış olacak. İşlemciyi incelerken tasarım direkt ilgimi çekti. PC toplama videolarında işlemciyi hep benim satın aldığımdan farklı görünce foruma danışmak istedim, dolandırıldım mı acaba diye.

Üretim yerine ve yılına göre değişiyordu sanırım o. Dediğim gibi olmayabilir fakat ürün orijinal.
Enteresan ya, neden değişir ki tasarımı durduk yere? Aklıma kazındı şimdi, birkaç gün kendimi yiyip bitiririm.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır çok ucuza değil 19.000 küsur TL'ye aldım. 3-4 ay sonra sistem toparlanmış olacak. İşlemciyi incelerken tasarım direkt ilgimi çekti. PC toplama videolarında işlemciyi hep benim satın aldığımdan farklı görünce foruma danışmak istedim, dolandırıldım mı acaba diye.

Enteresan ya, neden değişir ki tasarımı durduk yere? Aklıma kazındı şimdi, birkaç gün kendimi yiyip bitiririm.
19 bin çok fazla hocam. 13.500'e güvenilir satıcı da var.

Tray işlemci satıyorlar genelde o fiyatlara bende güvenemediğim için kutulu hiç açılmamış bir işlemci tercih ettim.

Biraz fazla pimpirikli olduğunuzu seziyorum bu pek sağlıklı bir durum değil. Tray işlemciler gayet güvenilir alternatiflerdir sırf kutulu olsun diye bir ürüne fazladan ₺6000 vermenin hiçbir manası yok bence. Üründe %0.1 sıkıntı çıkma ihtimali olsa ve o sizin başınıza gelse dahi en kötü servise yollar paranızı geri alırsınız. Bu forumda bile başta ben olmak üzere tray işlemci aldığını görebilirsiniz.

Biraz fazla pimpirikli olduğunuzu seziyorum bu pek sağlıklı bir durum değil. Tray işlemciler gayet güvenilir alternatiflerdir sırf kutulu olsun diye bir ürüne fazladan ₺6000 vermenin hiçbir manası yok bence. Üründe %0.1 sıkıntı çıkma ihtimali olsa ve o sizin başınıza gelse dahi en kötü servise yollar paranızı geri alırsınız. Bu forumda bile başta ben olmak üzere tray işlemci aldığını görebilirsiniz.
Malesef fazla takıntılıyım😞

İade edip tray almanızı öneririm. Aradaki devasa farka asla değmez.
Ama kutuyu açmış bulundum, iade alımı yapacaklarını sanmam

Ben de aynı şekilde 4 kere işlemci aldım, hepsi tray. Hepsi de sorunsuzdu.

Geri
Yukarı Alt