Bütçe
5.000-12.000 TL
Makaleler
31
Yer
Kocaeli
Selam dostlar,

Eylül ayında 9700X işlemcisine geçmeyi düşünüyorum. 2K ve hikaye odaklı oyunlar oynuyorum, rekabetçi oyun hiç yok neredeyse. Anakartım ASUS TUF Gaming B650M-E Wi-Fi modeli. Kasam Cool Master T500V2. Bu kasanın 360 mm desteği var, 360 mm düşünüyorum. Lakin burada kafama takılan şu an da kullandığım Cooler Master Masterliquid ML240L V2 RGB modeli. Memnunum aslında. Bu işlemciyi mevcut soğutucumun soğutacağından eminim, lakin 9700X işlemcisinden daha güçlü bir işlemciye de geçebilirim duruma göre daha sonra. O yüzden erken almak istiyorum. Şöyle 3-4 sene idare edecek, kaliteli bir şey bakınıyorum. Sessiz olursa da iyi olur. Bütçe konusunda esneğim o yüzden. Kalite bazen ucuz olmayabiliyor, farkındayım.

Soğutucuyu kasa üst kısmına monte edeceğim, lakin kullandığım sıvı soğutucu VRAM bloğuna bayağı yakın Cool Master ile birlikte. Yüksekliği 47 mm olmasına rağmen soğutucunun. Ben üst kısım ile Anakart VRAM soğutucularının arasını ölçtüğümde, 60 mm gibi bir boşluk var. Metre ile ölçtüm kendi kasamı. Şimdi bazı markaların radyatörleri kalınmış, mesela Artics markasının 6.5 cm adam ölçmüş. Epey sitesinden baktığımda Artics modeline yükseklik 69 mm gözüküyor. Bu model kalınlığında tercih etsem, VRAM soğutucularına mı değecek fanlar? Sığmaz mı? Değmesini istemem şayet oraya. Radyatör kalınlığı çok fark ettirir mi soğutma performansına? Yani benim kaç mm yüksekliğe sahip sıvı soğutucu tercih etmem mantıklı kasama ve anakartıma göre?

Aklımda 3-4 model var. Farklı önerilere de açığım bu arada.

@20424

Son düzenleyen: Moderatör:

Hocam RGB var mı fanlarında acaba bu modelde? Birde 67 mm gözüküyor yükseklik, VRAM bloğu ile sorun yaşatmaz değil mi bana Lian Li modeli? Yanlış mı araştırma yapıyorum acaba? Sizin önerdiğiniz modellerden, takip ediyorum bu soğutucuyu. 😅

360L Core modeli sanırım cuk diye oturur kasaya diye tahmin ediyorum. Masterliquid ML240L V2 modeliyle aynı yüksekliğe sahip sanırım bu model.

Şu modele nasıl bakıyorsunuz hocam, bununda radyatör aşırı kalın değil sanırım;

@20424

Atmos iyi soğutucu ama o paraya alınmaz bence.

Lian Li fanla beraber 55 mm, RGB fanlarda yok.

Hocam aşırı kalın değilmiş, demek ki Epey hatalı girmiş. Peki Lian Li Galahad II lite modelinin, RGB versiyonu var mı? Sadece Lite olan modelde RGB gözüküyor sanırım. Aralarında fark var mı peki sizce? Sanki sadece RGB farkı var gibi anladım ama.

Glahad Lite modeli ile performans farkı çok, farklı modeller, o modeli önermiyorum, performance modelinde RGB olan yok.