yagizklc

Gelişen
Merhaba. Ryzen 7 9700X işlemciyi 105 watt TDP moduna almak mı daha mantıklı yoksa PBO ayarlarından scalar 5X yapıp +200 MHz seçip curve optimizerdende all cores negatif 30 vermek mi?
  • RAM: 2x16 6000 MHz
  • Ekran Kartı: RTX 5070
  • Anakart: Gigabyte B650 Aorus

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer oluyorsa en iyisi PBO'dan curve -30 ve +200 yapabilmek tabii oluyorsa bende olmuyor mesela stabil olmuyor soğutma yeterli olduğu halde. Scalar konusunda ben olsam Auto da bırakırdım çok aşırı zorlamanın da anlamı yok. Tabii size bağlı bir şey.

Ben ancak -10 yapabiliyorum harici hiçbir artışı kabul etmiyor. Muhtemelen silikon kalitesi ile alakalı ama buna rağmen de memnunum.

Eğer oluyorsa en iyisi PBO'dan curve -30 ve +200 yapabilmek tabii oluyorsa bende olmuyor mesela stabil olmuyor soğutma yeterli olduğu halde. Scalar konusunda ben olsam Auto da bırakırdım çok aşırı zorlamanın da anlamı yok. Tabii size bağlı bir şey.

Ben ancak -10 yapabiliyorum harici hiçbir artışı kabul etmiyor. Muhtemelen silikon kalitesi ile alakalı ama buna rağmen de memnunum.
Her çekirdekte -30 imkansız ya aşırı çok şanslı olmak lazım ama kaldı ki -20 bile cok cok zor stabilite yakalamak birkaç gündür bende deniyorum sistem kapanmıyor ama anakart bios ayarını default olarak kapatıyor kısmen.

Her çekirdekte -30 imkansız ya aşırı çok şanslı olmak lazım ama kaldı ki -20 bile cok cok zor stabilite yakalamak birkaç gündür bende deniyorum sistem kapanmıyor ama anakart BIOS ayarını default olarak kapatıyor kısmen.

Bende de öyle bende hiç olmadı sayılır yani -10 yapabildim ve kesinlikle + yapamadım. Ama hiç gerek de duymadım 5550 küsur Boost bile yeterli. Yapan var mı 30 bilmiyorum ama varsa çok şanslıdır ki -30 +200 de bu işlemci coşar yani.

Bende de öyle bende hiç olmadı sayılır yani -10 yapabildim ve kesinlikle + yapamadım. Ama hiç gerek de duymadım 5550 küsur Boost bile yeterli. Yapan var mı 30 bilmiyorum ama varsa çok şanslıdır ki -30 +200 de bu işlemci coşar yani.
-30 +200ü yakalamak icin bence üretim bandından test için amd ye gönderilen partiden filan anca çıkar diye düşünüyorum. Şansa denk gelmesi çok şans gibi. bu arada tray işlemci mi yoksa kutulu acaba ? Ben tray işlemcilerin silikon kalitesinin daha kötü olduğunu düşünüyorum şahsen.

Son düzenleme: