Merhaba, sisteminiz hayırlı olsun. 9700X işlemciyi Lian Li Trinity perfomance ile kullanıyorum bende. Başka sıvı soğutucu konularındada bu sıvı soğutucu ile ilgili deneyimlerimi paylaşmıştım. Çok yüksek beklenti ile aldığım ama beni tatmin etmeyen bir soğutucu oldu. Yüksek fan sesinden bende şikayetçiyim. Kurulumda ben AiO kablosunu kullandım yani tek çıkış olan kablo. Fan Switch ayarı da Low'da kullanıyorum.
Yazılımı üzerinden hem fan hem de pompa için quiet modda kullanıyorum. Geçenlerde
@SHERLOCKED hocam ile test yapmıştık o vakit öğrendim ki yazılım da ki görünen değerler yanlışmış.
Eki Görüntüle 233637
Bunun haricinde sıvı soğutucu ile ilgili hiçbir ayar yapmadım bu hali ile kabul ettim artık. Yaptığımız testten sonra değerlerin yanlış olduğunu görünce artık anakart yazılımı üzerinden ayarlamaya karar verdim. 60 derecede %40, 70 derece de %70 de çalışacak şekilde ayarladım.
Eğer siz ayırıcı olan kabloyu kullandıysanız kendi yazılımı üzerinden bunları ayarlayabiliyor olmanız lazım. BIOS üzerinden ben sıvı soğutucu fan ayarlarına dokunmadım. Eğer sizde benim gibi tek kabloyu kullandıysanız, BIOS üzerinde yaptığınız fan eğrisi çalışmıyor olabilir.
Sistem açılış dahil ve sistem boştayken 45-50 arası geziniyor bende. Sizde 60-65 olması belki termal macun kaynaklı olabilir. Hangi termal macunu kullandınız?
Burada 10 dakikalık OCCT testi var. Dilerseniz 142W TDP ayarı ile sizde test edip benimki ile kıyaslama yapabilirsiniz.
Eki Görüntüle 233638
Düzeltme: PBO ayarlarını görmemişim şimdi fark ettim. Kullandığım süre boyunca +100MHz ile de kullandım +200MHz vererek de kullandım. 200MHz vermek tamamen gereksiz zaten orayı geçiyorum. Benim deneyimime göre +100e gerek görmedim. Sadece -25 curve optimizer var. Bu halde kullanıyorum. Boost override ayarını aktif ettiğiniz anda zaten selamünaleyküm +10 derece kazanıyorsun. Çok bir fark yarattığını düşünmüyorum. 105W hali gayet stock halde yeterli.