Ryzen 7 9700X işlemciye OC nasıl yapılır?

demjr 49

Yetkin
AMD Adrenalin üzerinden otomatik OC yapmak mantıklı mı? Yoksa Ryzen Master mı kullanayım? BIOS üzerinden daha öncesinde yapmaya çalıştım fakat boot etmedi.

AMD Adrenalin üzerinden otomatik OC yapmak mantıklı mı? Yoksa Ryzen Master mı kullanayım? BIOS üzerinden daha öncesinde yapmaya çalıştım fakat boot etmedi.

BIOS'tan en uygunu olur.

• PBO: Advanced
  • PBO Limits: Motherboard
  • Scaler: 6x
  • Boost Clock: +100
  • Curve Optimizer: All Cores Negative 25
@demjr Bunu dene. iGPU kapalı kalsın, Integrated Graphics. EXPO1 açıp MCR-PDM kapat.

Bu işlemciler zaten son güce kadar ayarlanmış oluyor, O.C bunlar için saçma ve gereksiz. Ne kadar çıkabilirsiniz ki? Ve O.C için yazılım üzerinden yapmayın, stabil olmaz. @Ayhan Dönmez hocamın dediği gibi PBO açın yeter.

CPU VCore LLC ayarını Turbo alırsan bu stabil kalabilir. Auto'su Normal olması lazım. VDrop olduğunda Crash yersin oyunda. @demjr

Zaten 9700X ile 9850X3D kardeş gibiler şu anda CCD anlamında. 1.350v civarı 5.6 GHz diyebiliriz.

BIOS'tan Spread Spectrum ayarlarını da aratıp kapat bunları. @demjr BCLK oynamasın OC profillerde.

Tamam dır hocam teşekkürler. Ekran kartı için overclock tavsiye eder misiniz peki? Ekran kartım rx 9070xt

Tamam dır hocam teşekkürler. Ekran kartı için overclock tavsiye eder misiniz peki? Ekran kartım rx 9070xt

Hiçbir parçanın ne stokta kullanılması taraftarıyım, ne de aşırı OC'ye kaçılması taraftarıyım. Orta karar yeterli hepsine. Nebi Amca'nın 9070 XT rehberi vardı, orada güzel anlatmış. Onu takip etmen yeterli Türkçe kaynak. @demjr

Tamam dır nebi abiyi izlerim ben. İşlemci içinde yapmam gereken ayaları birazdan yaparım ben. Teşekkürler hocam çok sağ olun.

Bu ayarlar doğru mu hocam?

@Ayhan Dönmez

Dosya Ekleri

• 20260202_113539.webp
    270,4 KB · Görüntüleme: 43
  • 20260202_113530.webp
    295,2 KB · Görüntüleme: 43
Son düzenleme:
Tamam dır nebi abiyi izlerim ben. İşlemci içinde yapmam gereken ayaları birazdan yaparım ben. Teşekkürler hocam çok sağ olun.

Bu ayarlar doğru mu hocam?

@Ayhan Dönmez

Evet, doğru. VT3 ile teste alsan iyi olur, y-cruncher. Ya da en kötü OCCT CPU+RAM large+Extreme preset ayarlayıp teste al. @demjr

+100/-25 için teste alman lazım. Programları bıraktım. En azından 1 saat test edersin, ideali 2 saat.

Tamam dır teşekkür ettim. Test etmesen bir sıkıntı olur mu hocam?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…