Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 14 Eylül 2024
- Makaleler
- 1
AMD Adrenalin üzerinden otomatik OC yapmak mantıklı mı? Yoksa Ryzen Master mı kullanayım? BIOS üzerinden daha öncesinde yapmaya çalıştım fakat boot etmedi.
BIOS'tan en uygunu olur.
- PBO: Advanced
- PBO Limits: Motherboard
- Scaler: 6x
- Boost Clock: +100
- Curve Optimizer: All Cores Negative 25
Xbox 360E
Üstün
Bu işlemciler zaten son güce kadar ayarlanmış oluyor, O.C bunlar için saçma ve gereksiz. Ne kadar çıkabilirsiniz ki? Ve O.C için yazılım üzerinden yapmayın, stabil olmaz. @Ayhan Dönmez hocamın dediği gibi PBO açın yeter.
- Makaleler
- 1
AMD Adrenalin üzerinden otomatik OC yapmak mantıklı mı? Yoksa Ryzen Master mı kullanayım? BIOS üzerinden daha öncesinde yapmaya çalıştım fakat boot etmedi.
CPU VCore LLC ayarını Turbo alırsan bu stabil kalabilir. Auto'su Normal olması lazım. VDrop olduğunda Crash yersin oyunda. @demjr
Zaten 9700X ile 9850X3D kardeş gibiler şu anda CCD anlamında. 1.350v civarı 5.6 GHz diyebiliriz.
BIOS'tan Spread Spectrum ayarlarını da aratıp kapat bunları. @demjr BCLK oynamasın OC profillerde.
demjr 49
Yetkin
Tamam dır hocam teşekkürler. Ekran kartı için overclock tavsiye eder misiniz peki? Ekran kartım rx 9070xtCPU VCore LLC ayarını Turbo alırsan bu stabil kalabilir. Auto'su Normal olması lazım. VDrop olduğunda Crash yersin oyunda. @demjr
Zaten 9700X ile 9850X3D kardeş gibiler şu anda CCD anlamında. 1.350v civarı 5.6 GHz diyebiliriz.
BIOS'tan Spread Spectrum ayarlarını da aratıp kapat bunları. @demjr BCLK oynamasın OC profillerde.
- Makaleler
- 1
Tamam dır hocam teşekkürler. Ekran kartı için overclock tavsiye eder misiniz peki? Ekran kartım rx 9070xt
Hiçbir parçanın ne stokta kullanılması taraftarıyım, ne de aşırı OC'ye kaçılması taraftarıyım. Orta karar yeterli hepsine. Nebi Amca'nın 9070 XT rehberi vardı, orada güzel anlatmış. Onu takip etmen yeterli Türkçe kaynak. @demjr
demjr 49
Yetkin
Hiçbir parçanın ne stokta kullanılması taraftarıyım, ne de aşırı OC'ye kaçılması taraftarıyım. Orta karar yeterli hepsine. Nebi Amca'nın 9070 XT rehberi vardı, orada güzel anlatmış. Onu takip etmen yeterli Türkçe kaynak. @demjr
Tamam dır nebi abiyi izlerim ben. İşlemci içinde yapmam gereken ayaları birazdan yaparım ben. Teşekkürler hocam çok sağ olun.
Bu ayarlar doğru mu hocam?
@Ayhan Dönmez
Dosya Ekleri
Son düzenleme:
- Makaleler
- 1
Tamam dır nebi abiyi izlerim ben. İşlemci içinde yapmam gereken ayaları birazdan yaparım ben. Teşekkürler hocam çok sağ olun.
Bu ayarlar doğru mu hocam?
@Ayhan Dönmez
Evet, doğru. VT3 ile teste alsan iyi olur, y-cruncher. Ya da en kötü OCCT CPU+RAM large+Extreme preset ayarlayıp teste al. @demjr
Release y-cruncher_gui.201125 · Profetorum/y-cruncher_GUI
Changelog: Added automatic download if y-cruncher (either the full extracted version or the .zip file) is not present
OCBASE/OCCT : Free, all-in-one stability, stress test, benchmark and monitoring tool for your PC
Ocbase is the home of OCCT, the most popular all-in-one stability / stress testing / benchmarking / monitoring tool available for PC
+100/-25 için teste alman lazım. Programları bıraktım. En azından 1 saat test edersin, ideali 2 saat.
demjr 49
Yetkin
Tamam dır teşekkür ettim. Test etmesen bir sıkıntı olur mu hocam?Evet, doğru. VT3 ile teste alsan iyi olur, y-cruncher. Ya da en kötü OCCT CPU+RAM large+Extreme preset ayarlayıp teste al. @demjr
![]()
Release y-cruncher_gui.201125 · Profetorum/y-cruncher_GUI
Changelog: Added automatic download if y-cruncher (either the full extracted version or the .zip file) is not presentgithub.com
OCBASE/OCCT : Free, all-in-one stability, stress test, benchmark and monitoring tool for your PC
Ocbase is the home of OCCT, the most popular all-in-one stability / stress testing / benchmarking / monitoring tool available for PCwww.ocbase.com
+100/-25 için teste alman lazım. Programları bıraktım. En azından 1 saat test edersin, ideali 2 saat.
- Makaleler
- 1
Tamam dır teşekkür ettim. Test etmesen bir sıkıntı olur mu hocam?
Mavi ekran, Restart, Crash gibi sorunlar yapar.
-25 hata verirse sırasıyla -20 ve -15 test edersin. En azından 1 saat hata vermesin.