Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eon Jinwoo

Çalışkan
Yer
Kocaeli, Türkiye
Sayın Techolay Okurları,

Öncelikle hepinize saygılarımı sunuyorum. Eğer yanlış yere konu açtıysam, affola. Yakın zamanda bir sistem topladım. Sistemimde Ryzen 7 9700X, RX 9070XT, 32GB DDR5 CL36 GSKILL Ripjaws M5 RGB Ram bulunuyor. Bununla birlikte daha önceden elimde bulunan Cooler Master MWE 80+ Bronze 750W Aktif PFC PSU kullanıyorum. Anakart olarak ise MSI B650M Gaming Plus WiFi (Beyaz) modeline sahiptim hali hazırda.

Ekran kartına OC yapabiliyorum. RAM'lerime 6000 MHz'de kullanabiliyorum. Lakin işlemcime OC yapmak istediğim zaman ya da 105W TDP modunu açtığım zaman bilgisayarım açılmıyor. Kırmızı ve sarı EZLed ışıkları yanmaya başlıyor. BIOS resetlemediğim süreçteyse açılmıyor.

Sorunu ne yaparsam yapayım çözemedim, anlamadım. Sizce sorun ne ile alakalı olabilir, çözümü nedir?

Teşekkür ederim şimdiden yardımlarınız için, var olun.

Ryzen Master uygulamasını indirip Auto OC seçip apply & test diyip keyfine bakıyorsun.

Ryzen Master uygulamasında AMD Software uygulamasında da aynı sorunu yaşıyorum. Auto OC yaptıktan sonra kırmızı/sarı EZLed ışıkları yanıyor ve BIOS yenilemediğim süreçte PC açılmıyor maalesef :(

Ryzen Master uygulamasında AMD Software uygulamasında da aynı sorunu yaşıyorum. Auto OC yaptıktan sonra kırmızı/sarı EZLed ışıkları yanıyor ve BIOS yenilemediğim süreçte PC açılmıyor maalesef :(
Acaba bellekler mi uyumlu değil diye şüphe ettim ancak anakartın sayfasında uyumlu olduğu yazıyor.

Düzeltme:
Ürünün buysa anakartın uyumluluk listesinde bulunmuyor:

Bence uyumluluk listesinde bulunup bulunmamasıyla alakalı olmamalı ama son çare olarak aklında bulunsun. Belki bellekle alakalıdır.

Acaba bellekler mi uyumlu değil diye şüphe ettim ancak anakartın sayfasında uyumlu olduğu yazıyor.

Ben de aynı şeyi düşündüm ama bir çözüm bulamadım. ChatGPT ile konuştuğum zaman şöyle önerilerde bulundu ama emin olamadım, o yüzden siz dostlarımla konuşmayı daha uygun görüyorum. <3

Düzeltme:
Ürünün buysa anakartın uyumluluk listesinde bulunmuyor:

Bence uyumluluk listesinde bulunup bulunmamasıyla alakalı olmamalı ama son çare olarak aklında bulunsun. Belki bellekle alakalıdır.

F5-6000J3648D16GX2-RM5rk / 147774 olarak geçiyor RAM'im. Kontrol ettiğim zaman dediğin gibi listede bulunmuyor ama hızın 6000 MT/s olarak kullanıldığını görebiliyorum. Gerçekten artık kafam yanmaya başladı:'D

1743528607835.webp

Dosya Ekleri

• 1743528369717.webp
    1743528369717.webp
    64,2 KB · Görüntüleme: 46
DxDiag çıktısını paylaşabilir misin?

Aramaya dxdiag yaz -> açılan sayfanın en altında "Tüm bilgileri Kaydet" butonuna bas ve çıkan çıktıyı paylaş.

Dosya Ekleri

Ryzen Master uygulamasını indirip Auto OC seçip apply & test deyip keyfine bakıyorsun.

7500F'e 420W PPT giren bir yazılılımı hiç ama hiç önermiyorum. İğrenç ötesi stabilite özülüsü bir uygulama. AMD bu uygulamayı ya kaldırmalı ya da iyice elden geçirmeli.