Bütçe
15.000 TL

seksenSekiz

Çalışkan
Bütçe 10-15.000 TL arası. Normalde ASRock B850 Livemixer kullanıyordum fakat patladı, bu sebepten tekrar ASRock düşünmüyorum. MSI ve ASUS önceliktir. Hangi anakartı aratsam forumlarda onu almayın bunu alın, o kötü bunu düşünün vs. denmiş. Anlamıyorum neden bu kadar detaycılık? Aklımda net bir model yok, B850 veya X870 düşünüyorum. Aşağıda düşündüğüm alternatifleri sıralayacağım.

Potansiyel verdiklerim:
Potansiyel değil ama düşünebilirim:
2X M.2 kullanıyorum, ek M.2'lerde soğutucu blok olması önemli. Tavsiyelerinizi bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Bütçe 10-15.000 TL arası. Normalde ASRock B850 livemixer kullanıyordum fakat patladı, bu sebepten tekrar ASRock düşünmüyorum. MSI ve ASUS önceliktir. Hangi anakartı aratsam forumlarda onu almayın bunu alın, o kötü bunu düşünün vs. denmiş. Anlamıyorum neden bu kadar detaycılık? Aklımda net bir model yok, B850 veya X870 düşünüyorum. Aşağıda düşündüğüm alternatifleri sıralayacağım.

Potansiyel verdiklerim:
- sırf ASUS diye pahalı olduğunun farkındayım fakat stili çok hoşuma gidiyor. Ciddi düşünüyorum bunu.
- birkaç sorun okudum diğer forumlarda bu anakart ile ilgili

Potansiyel değil ama düşünebilirim:

2X M.2 kullanıyorum, ek M.2'lerde soğutucu blok olması önemli.

Tavsiyelerinizi bekliyorum.

X870 Tomahawk alabilirsiniz attığınızı veya https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wifi7-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,812630211.html alabilirsiniz soğutucu bloku var mı bilmiyorum ama.

Daha düzgün bir siteden bu fiyatlara bulabilirsem düşüneceğim.

X870 Tomahawk alabilirsiniz attığınızı veya https://www.akakce.com/anakart/en-u...-wifi7-amd-am5-ddr5-atx-fiyati,812630211.html alabilirsiniz soğutucu bloku var mı bilmiyorum ama.
Gigabyte düşünmüyorum çok ahım şahım bir fırsat olmadığı sürece, tomahawk ise hala aklımda, ucuz ve iyi donanıma sahip alternatifler arasında. Sadece 9000 serisi ile sorunlar raporlanmış, onlara bakacağım.
Şahsen 18+2+2 nedeni ile ASUS ROG B850-F alırdım ve aldım.
18 değil, 16-2-2. Memnun musunuz peki? Benim için bios ve update kısmı daha mühim, kolay şekilde halledilebiliyor mu ve bios'u iyi mi? İşlemcinizi bilmiyorum ama bir soruna rastladınız mı merak ediyorum. Faz çok mühim değil benim için.

Stabil ve dert çıkarmasını istemiyorsan TUF B850'e Wi-Fi al geç gönül rahatlığı ile kullanırsın.
Öyle düşünüyorum. Benim şu an önceliğim sorun çıkarmasın. Anakarttan bir kere yandım, yirmi gün oldu hala servis raporu bekliyorum. Bir daha bunlarla uğraşmayayım istiyorum. Belki TUF B850 fiyatına çok derinlerde iyi X670'ler, X870'ler falan vardır ama hiç uğraşasım yok. Direkt alıp geçeceğim muhtemelen. Kazıklanacak mıyım? Belki ama sorun çıkmadığı sürece kazıklanmaya okeyim. Sonuçta kazıklanarak aldığım kart da TUF&ROG ve B850 chipset. A620'den bahsetmiyorum.

MSI X870 TOMAHAWK WIFI modelinde çok sorun yaşayan var benim gibi, değişik sorunlar, dandik bios vs. Servise gitti geldi haraç mezat satıp Asus Rog Strix B850 F Gaming aldım. Aynı işlemci (R7 7700) daha serin ve stabil çalışıyor. Durmayıp işlemciyi 50 MHZ OC yaptım (işlemci 7700X oldu yani) ve yine stok frekanstaki Tomahawk'dan serin. Ayrıca BF 2042'de rastgele drop oluyordu PBO yükseltmedikçe. Anlıyacağın MSI işlemcileri AMD'nin varsayılan güç vs. profilinde doğru ve stabil çalıştıramıyor.
Bu acı ve masraflı tecrübeden anladım ki MSI güncel 800 serisi anakartlar için ucuz etin yahnisi yavan olur lafı doğru imiş.
Kişisel tecrübelerim bu yönde.

18 değil, 16-2-2. memnun musunuz peki? Benim için BIOS ve Update kısmı daha mühim, kolay şekilde halledilebiliyor mu ve BIOS'u iyi mi? İşlemcinizi bilmiyorum ama bir soruna rastladınız mı merak ediyorum. Faz çok mühim değil benim için.

Evet 16+2+2 yanlış yazdım. Memnunum. Bende uzun araştırmalar sonucu aldım. ASRock B850 riptide aldım. Daha sonra B850-F ile değiştirdim (eski anakartı arkadaşım beğendiği için ona verdim yerine bunu aldırdım farkını verdim). Asrcok da güzel anakarttı bir sorun yoktu. Tomahawk'lar ve ASRock'lar için hoş şeyler okumadığımdan B850-F tercih ettim. B850-F için sadece ekran kartı soketini kırıyor iddiaları okudum. Çünkü kolay bir çıkması yok. Bana da bu sorun gibi gelmedi. Çünkü oturupta sabah akşam ekran kartını çıkarmıyorum. Çıkaracaksamda lap diye çekmiyorum mandalı indirip çekiyorum. BIOS kısmında herhangi bir sorun yaşamadım. Bana göre MSI ve ASRock'den daha kullanışlı. İşlemci 9800X3D şu anlık güzel çalışıyor.