nowx 12

Başarılı
Ryzen 7 9700X, 9070 XT, B850M Force bir sistemde işlemci soğutucum Segotep Beaced 360. Sistemin BIOS ayarları nasıl olmalı, ekran kartı ayarları vs. CPU fan normal modda kullanıyorum. CPU OPT yani pompa devrinin full güçte kullanmak ne kadar mantıklı?

Her iki parçayı da optimize etmenizi öneririm. Özellikle 9070 XT için Nebi Akgün'ün çok detaylı bir videosu var bununla ilgili YouTube'da. CPU için de yerinizde olsam Curve Optimizer'ı kesinlikle kullanırdım. Soğutucunuz zaten gayet yeterli fakat minimal artışlar için aşırtma yapacağıma parçanın ömrünü 1-2 sene daha uzatmayı tercih ederdim. RAM olarak ne kullanıyorsunuz? Eğer imkânı varsa timingler ve frekanslarla ilgili de çok bilgili arkadaşlar var, onları da masaya yatırabilirsiniz. Hepsi bir araya gelince zaten çok güzel sıcaklıklara ve aynı/daha düşük voltajlarda daha güzel boost hızlarına çıkabilirsiniz. Verimliliği öncelemenizi tavsiye ederim.

Bunların akabinde GPU fan ayarlarına da küçük dokunuşlar yapmak bence her zaman varsayılan planlardan iyidir. Bahsettiğim optimizasyonlardan sonra stres testi yapın, fanları da çoğu zaman %80'lerin üstüne çıkarmadığınız bir setup kurmuş olursunuz. Fan ömrü arttıkça da yine genel sistem ömrü uzamış olur. Hepsi size uzun vadede beklediğinizden fazla şey kazandırır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Her iki parçayı da optimize etmenizi öneririm. Özellikle 9070 XT için nebi akgün'ün çok detaylı bir videosu var bununla ilgili YouTube'da. CPU için de yerinizde olsam Curve Optimizer'ı kesinlikle kullanırdım. Soğutucunuz zaten gayet yeterli fakat minimal artışlar için aşırtma yapacağıma parçanın ömrünü 1-2 sene daha uzatmayı tercih ederdim. RAM olarak ne kullanıyorsunuz? Eğer imkanı varsa timingler ve frekanslarla ilgili de çok bilgili arkadaşlar var, onları da masaya yatırabilirsiniz, hepsi bir araya gelince zaten çok güzel sıcaklıklara ve aynı/daha düşük voltajlarda daha güzel Boost hızlarına çıkabilirsiniz, verimliliği öncelemenizi tavsiye ederim.

Bunların akabinde GPU fan ayarlarına da küçük dokunuşlar yapmak bence her zaman varsayılan planlardan iyidir, bahsettiğim optimizasyonlardan sonra stres testi yapın, fanları da çoğu zaman %80'lerin üstüne çıkarmadığınız bir setup kurmuş olursunuz, fan ömrü arttıkça da yine genel sistem ömrü uzamış olur, hepsi size uzun vadede beklediğinizden fazla şey kazandırır.

RAM olarak Patriot Viper 16 GB RAM 6000MHz CL 30 bir de bir şey soracağım popma hızını tam güçte kullansam ne olur?

RAM olarak Patriot Viper 16 GB RAM 6000MHz CL 30 bir de bir şey soracağım popma hızını tam güçte kullansam ne olur?
Pompanın %80-85'te çalışmasıyla tam güçte kullanılması arasında ne kadar kayda değer sıcaklık farkı olur bilemedim, bahsettiğim düzenlemeleri yaparsanız zaten tam güçte kullanmayı gereksiz göreceksiniz bence, o sesi sürekli duymayı şahsen tercih etmezdim.