Tam bütçe nedir?
https://www.akakce.com/bilgisayar-k...LNiNtzVP7-XRSaey8wOerpFBuEH9oZ48aAo3jEALw_wcB kasayı şu şekilde güncelleyin.
SSD olarak da KC3000 2TB alın, tek başına çok yüksek ihtimalle yeterli olur.
Artan bütçe yaklaşık 7.5k civarında, üstüne bir tık ekleme yapıp 9070 XT ekran kartına güncelleme yapabilirsiniz.

KC3000 SSD asla önermiyorum. Bu modeli geçen yıl almıştım, format sonrası sürücüleri kurarken mavi ekran verip duruyordu. En sonunda kökten gitti. İnternettede benimle aynı sorunu yaşayan kişileri görmüştüm. Kronik problemli olabilir. İade edip WD SN580 aldım. Kioxia G3-G4 veya WD 7100 öneririm.

Merhaba arkadaşlar aşağıdaki sistemi ben topladım ve alıp toplamayı düşünüyorum. Sizce uygun mudur?
  • anakart: MSI B650M project Zero 7600MHz(OC) DDR5 soket AM5 HDMI DP M.2 USB 3.2 mATX anakart
  • işlemci: AMD Ryzen 7 9700X sekiz çekirdek 3.8 GHz
  • ekran kartı: ASUS RX 9060 XT 16 GB
  • RAM: Corsair Vengeance 32 GB (2x16 GB) 6000MHz DDR5
  • depolama: 1TB Kingston kc 3000 ve 2TB Samsung 990 Pro
  • Kasa: Lian Li O11 vision compact ATX mid-Tower oyun PC kasası
  • CPU soğutucusu: Deep cool DeepCool LS720 SE ARGB fanlı 360mm sıvı ışlemci soğutucu
  • PSU: Thermaltake 750W TR2 st 80+ güç kaynağı

Kasa için görüşlerm şunlar;
1- Görüntüsü içn Corsair tercih ettiysen bir şey diyemem ama XPG veya Patriot'un CL30 CL32 değerindeki RAM'leri daha iyi olur.
2- Bu anakartı beyaz renk ve kablo girişlerinin arkasında olması yüzünden tercih etmiş olaiblirsin ama ben yine de kendi fikrimi yazayım MSI MAG B650 3 tane M.2 slotu ve 2 tane PCI-e X16 sunuyor 17 VRM'ye sahip çok daha güçlü bir anakart.
3- CPU soğutucu için Thermalright frozen Warframe 420 uyuyorsa çok iyi olur eğer olmazsa Warframe modelinnin 360mm boyutunda da var. Aynı zamanda ekrannı mevcut. Eğer beğenmezsen Thermalright Aqua Elite modellerine de bakabilrsin.
4- Yukarıda dediğim gibi KC3000 çıkarmalısın onun yerine Samsung'ya da WD SN850X koy.

9700X in 105W modunu açtığında oyunlarda 7800X3D ile eşit oluyor ve genel anlamda daha güçlü oluyor. Fakat soğutamam dersen ve sadece oyun oynayacaksan 7800X3D alınabilir. Ben de senin sistemin benzeri bir sistem toplamayı düşünüyorum ve 9700X tercih edeceğim. Hem daha yeni hem daha güçlü hem de daha ucuz.

9700X in 105W modunu açtığında oyunlarda 7800X3D ile eşit oluyor ve genel anlamda daha güçlü oluyor. Fakat soğutamam dersen ve sadece oyun oynayacaksan 7800X3D alınabilir. Ben de senin sistemin benzeri bir sistem toplamayı düşünüyorum ve 9700X tercih edeceğim. Hem daha yeni hem daha güçlü hem de daha ucuz.
Bu arada 7800X3D'yi soğutmak daha zor
O 120W falandı.
Ve bu W değerleri zaten hep öyle olmuyor yani biraz daha yukarılarda olduğunu düşünürsek
Ya taş gibi bir hava soğutma ya da sıvı soğutma gerekir. Ama konu sahibinin bahsettiği CPU soğutucuyu işin içine katarsak zaten bu konuda sorun yok.
Bütçesi neye yetiyorsa, sistemi ne amaçlarla kullanacaksa ona göre tercih yapsın bence.
Ama bu işlemciler 9060XT'ye fazla kaçar sanki.

Bu arada 7800X3D'yi soğutmak daha zor.
O 120W falandı.
Ve bu W değerleri zaten hep öyle olmuyor yani biraz daha yukarılarda olduğunu düşünürsek.
Ya taş gibi bir hava soğutma ya da sıvı soğutma gerekir. Ama konu sahibinin bahsettiği CPU soğutucuyu işin içine katarsak zaten bu konuda sorun yok.
Bütçesi neye yetiyorsa, sistemi ne amaçlarla kullanacaksa ona göre tercih yapsın bence.
Ama bu işlemciler 9060XT'ye fazla kaçar sanki.

7800X3D ve 9700X 65W TDP değerinde yaklaşık 90 wattlara kadar çıkıyorlar ama 9700X 105W modunu açarsan 140 üstünü görüyor. Muhtemelen FPS oyunlarında GPU'yu Full kullanmak istiyor arkadaş.

KC3000 SSD asla önermiyorum. Bu modeli geçen yıl almıştım, format sonrası sürücüleri kurarken mavi ekran verip duruyordu. En sonunda kökten gitti. İnternettede benimle aynı sorunu yaşayan kişileri görmüştüm. Kronik problemli olabilir. İade edip WD SN580 aldım. Kioxia G3-G4 veya WD 7100 öneririm.

Kasa için görüşlerm şunlar;
1- Görüntüsü içn Corsair tercih ettiysen bir şey diyemem ama XPG veya Patriot'un CL30 CL32 değerindeki RAM'leri daha iyi olur.
2- Bu anakartı beyaz renk ve kablo girişlerinin arkasında olması yüzünden tercih etmiş olaiblirsin ama ben yine de kendi fikrimi yazayım MSI MAG B650 3 tane M.2 slotu ve 2 tane PCI-e X16 sunuyor 17 VRM'ye sahip çok daha güçlü bir anakart.
3- CPU soğutucu için Thermalright frozen Warframe 420 uyuyorsa çok iyi olur eğer olmazsa Warframe modelinnin 360mm boyutunda da var. Aynı zamanda ekrannı mevcut. Eğer beğenmezsen Thermalright Aqua Elite modellerine de bakabilrsin.
4- Yukarıda dediğim gibi KC3000 çıkarmalısın onun yerine Samsung'ya da WD SN850X koy.
Hocam maalesef çıkaramam çünkü Star Citizen oynuyorum ve önceden zaten Samsung 980 M2 SSD'im vardı. Oyunla ilgili bir kronik sıkıntısı vardı bende satıp KC3000'e geçmiştim. KC3000'den oldukça memnunum beni bu zaman kadar hiç üzmedi. Diğer önerilerinizi de araştıracağım hocam, teşekkürler.

benzeri bir sistem toplamayı düşünüyorum ve 9700X tercih edeceğim.
Bende sanırım 9700x düşünüyorum. O taraf şu an daha ağır basıyor ve daha uygun fiyatlı.

7800X3D ve 9700X 65W TDP değerinde yaklaşık 90 wattlara kadar çıkıyorlar ama 9700X 105W modunu açarsan 140 üstünü görüyor. Muhtemelen FPS oyunlarında GPU'yu Full kullanmak istiyor arkadaş.
Çok güzel ifade etmişsiniz hocam, teşekkürler. :)