Bütçe
12.000 TL

Stonkeep

Başarılı
Merhaba 5080'li bir sistem oluşturmak istiyorum. Fazla pahali olmayan, sadece oyun oynatabilecek ATX bir anakart tavsiyelerinizi bekliyorum. Bütçem fazla yok, Max 12.000 TL. MSI tavsiye etmeyin, B650 Tomahawk Wi-Fi kullandım, hiç memnun değildim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aslında MSI anakart piyasasında diğer markalara göre daha stabil ve daha güvenilir. Üstelik Tomahawk serisi gayet iyi bir seridir. Yaşadığınız sorun neydi tam olarak? Merak ettim açıkçası.

Bütçenizede göre en uygun anakart bu diyebilirim.

Sistem cok gec açılıyordu rahmeti 6000MHz cekiyorum birkaç gün sonra 4000 şerefsiz düşüyordu.

Aslında MSI anakart piyasasında diğer markalara göre daha stabil ve daha güvenilir. Üstelik Tomahawk serisi gayet iyi bir seridir. Yaşadığınız sorun neydi tam olarak? Merak ettim açıkçası.

Bütçenizede göre en uygun anakart bu diyebilirim.
https://www.amazon.com.tr/dp/B0DFYZ...LOR=rgb(20, 20, 20)]linkteki a[/COLOR][/SIZE]

http://

Sistem cok gec açılıyordu rahmeti 6000MHz cekiyorum birkaç gün sonra 4000 şerefsiz düşüyordu.

Belirttiğiniz linkteki anakart rgbfusion la senk oluyor yanı Ekran karti RAM diğer bileşenler Gigabyte olmak zorunda yoksa RGB senkronizasyon yapilmiyor

Hocam o klasik ddr5 mhz sorunu her anakart markası ve modelinde görülebiliyor. Ddr5 ilk çıktığı zamanlarda xmp veya expo açınca bu tarz sorunlar oluyordu ardından anakart üretici firmaları bios updateler ile durumu çözdüler. Muhtemelen sizde bios update yapmadığınız için uzun açılma sorunu yaşadınız çünkü aynı durumu bende yaşadım. Şuan kullandığım anakart msi mag x670e tomahawk wifi. X670e anakartlar arasında en iyi güç ve soğutma sağlayan modellerden birisidir.

Hocam o klasik ddr5 mhz sorunu her anakart markası ve modelinde görülebiliyor. Ddr5 ilk çıktığı zamanlarda xmp veya expo açınca bu tarz sorunlar oluyordu ardından anakart üretici firmaları bios updateler ile durumu çözdüler. Muhtemelen sizde bios update yapmadığınız için uzun açılma sorunu yaşadınız çünkü aynı durumu bende yaşadım. Şuan kullandığım anakart msi mag x670e tomahawk wifi. X670e anakartlar arasında en iyi güç ve soğutma sağlayan modellerden birisidir.
Msi hangi model önerirsiniz 12 bintl bütçeye?

Hocam bütçenizi biraz aşıyor ama gayet kaliteli bir modeldir bu neredeyse ömürlük anakart diyebiliriz.

Msi hangi model önerirsiniz 12 bintl bütçeye?
Msi önerecek olursam gene tomahawk serisi olur bu bütçeye. Asrock'un da bazı iyi modelleri var aslında düşünürseniz atarım linkini ama rgb kontrol edebilir misiniz bilemem.