Eskiden mevcut sistemle Ryzen 5 7600 ile 7600MT/s yi geçemiyordum.

Şimdi Ryzen 7 9800X3D ile 7800MT/s ye kadar çıkabildim. 6400MT/s CL26 için ara veriyorum. Bütün odağım şuan için 7800MT/s CL32 üzerine olacak. CS2 özelinde 1:2 modun daha iyi performans gösterdiğine inanıyorum, bu sebepten böyle bir aksiyon almaya karar verdim.

1:2 mod için 2x24 GB daha rahat söylenene göre, 2x16 daha problematik. Sebebi belirsiz. Tek faktör yok yani, çip farklı.
Ben artık beni sınırlayan en büyük faktörün anakart olduğuna eminim. Train ederken varyasyona uğruyor resmen. O sebepten training için bu anakartın kesinlikle acele ettirilmemesi lazım. Bu haftasonu sadece Main Timing ile ilgilenmekteyim. Her şeyden emin olarak ilerleme sağlayacağım. Uzun sürecek biraz.

Ben artık beni sınırlayan en büyük faktörün anakart olduğuna eminim. Train ederken varyasyona uğruyor resmen. O sebepten training için bu anakartın kesinlikle acele ettirilmemesi lazım. Bu haftasonu sadece Main Timing ile ilgilenmekteyim. Her şeyden emin olarak ilerleme sağlayacağım. Uzun sürecek biraz.

Anakart faktörü kesin var. 8000+ için 2x24 daha rahat, 2x16 daha zor. IMC'ye bakıyor hepsi ama, açan her türlü açar. Denk getirmek zor.

Burst 8X-8X kalsın, training daha da uzatmanın yolları var ama Burst harici yöntemler stabilite bozuyor ve faydasız denebilir. Bias zaten A-Die faydası yok gibi, M için yarıyor.