Bütçe
30.000 TL
Yok ya zora sokma değil, koyarım istediğim fiyata giderse alırım acelem yok :D
Sana monitör önerecektik, sürekli herkese bu TANDEM'i öneriyorum, en sonunda ben de alacağım gibi duruyor :D
sipariş geçildi... bakalım nasıl bir deneyim olacak. ne gibi testler yapmam gerekicek kullanmadan önce ?

sipariş geçildi... bakalım nasıl bir deneyim olacak. ne gibi testler yapmam gerekicek kullanmadan önce ?

Hadi hayırlı olsun :) Kıskandım bak şimdi :D Ausuahua şaka şaka, güzel günlerde kullan inşallah sorunsuz.
Pixel testi yapsan yeterli, ölü pixel var mı yok mu gibisinden.

Sana 1 tavsiye daha vereyim, bu çok ama çok önemli bir mesele OLED konusunda. Ekran temizleme
Ekran temizlerken kesinlikle LCD ekranları temizlediğin sular ile temizlemeyeceksin,
Eczaneye gidip DİSTİLE su saf su al, 1 ya da 2 tane de mikrofiber bez al, temizleme zamanından 10-15 dk önce monitörü kapat ekran soğusun.
Sonra toz var ise kuru mikrofiber ile tozunu al, sonra distile suyu beze püskürt dikey ve yatay olacak şekilde sil, sonra da kuru bezle sil tertemiz oluyor. Sakın ama sakın bastırma ve oval silmemeye özen göster, kılcal çizikler oluşur gözle göremezsin ama dikkat etmek lazım OLED'lerde :)

Ve yazılımındaki bütün Pixel koruma özelliklerini açık bırak, 8 saatte 1 pixel temizleme isteyecek senden onun kaç saatte bir olması gerektiğini sen ayarlayabiliyorsun, en uzun süre 8 saat.
İlk yapman gerekende USB bağlantısını yapıp yazılımı güncelle. Güncelleme için bana ulaşabilirsin yardımcı olurum.

Hadi hayırlı olsun :) kıskandım bak şimdi :D ausuahua şaka şaka, güzel günlerde kullan inşallah sorunsuz.
Pixel testi yapsan yeterli, ölü pixel var mı yok mu gibisinden.

Sana 1 tavsiye daha vereyim, bu çok ama çok önemli bir mesele OLED konusunda. Ekran temizleme.
Ekran temizlerken kesinlikle LCD ekranları temizlediğin sular ile temizlemeyeceksin,
Eczaneye gidip distile su saf su al, 1 ya da 2 tane de mikrofiber bez al, temizleme zamanından 10-15 dk önce monitörü kapat ekran soğusun.
Sonra toz var ise kuru mikrofiber ile tozunu al, sonra distile suyu beze püskürt dikey ve yatay olacak şekilde sil, sonra da kuru bezle sil tertemiz oluyor. Sakın ama sakın bastırma ve oval silmemeye özen göster, kılcal çizikler oluşur gözle göremezsin ama dikkat etmek lazım OLED'lerde :)

Ve yazılımındaki bütün pixel koruma özelliklerini açık bırak, 8 saatte 1 pixel temizleme isteyecek senden onun kaç saatte bir olması gerektiğini sen ayarlayabiliyorsun, en uzun süre 8 saat.
İlk yapman gerekende USB bağlantısını yapıp yazılımı güncelle. Güncelleme için bana ulaşabilirsin yardımcı olurum.

Temizlik isi zaten bela halihazırda cok toz alan bir evim var.
USB ve guncelleme ne oluyor bir de ben oyunlara gore goruntu ayarini nasıl yapacağım buna CS2 icin ve hikaye icin 2 farkli profil yapmak icap eder.

Temizlik isi zaten bela halihazırda cok toz alan bir evim var.
USB ve guncelleme ne oluyor bir de ben oyunlara gore goruntu ayarini nasıl yapacağım buna CS2 icin ve hikaye icin 2 farkli profil yapmak icap eder.

Monitörün yazılımı üzerinden ayarları mevcut, renk ayarları. USB kablosu var kutudan çıkan, onu kasaya bağlayıp, ASUS'un sitesinden yayınlanan Yazılım güncellemesi var. Onu yüklemen gerek, resim atıyorum. Az da olsa bilgi sahibi olursun. Yapamaz isen dediğim gibi profilden bana ulaş yardımcı olurum her türlü.

1781777364798.webp

FW versiyonu düşük ise MCM105'e alman lazım çünkü Pixel temizleme de yazılımsal sorunlar vardı düzeltiler. O yüzden MCM105 değil ise versiyon güncellemen gerekecek.

Qmes ile biten ASUS modelini 2 hafta kullandım. Ölü piksel çıkınca iade etip bunu aldım. MSI olan HDR olarak daha iyi bir deneyim sundu bana dürüst olmak gerekirse. ASUS daha premium bir his veriyor doğrudur. Fakat bu model de gayet iyi ve bu modelin de 3 yıl burn in garantisi var. 3. nesil QD-OLED'den memnunum. WOLED alıp çok fazla gri bant sorunu yaşayan var. Ek olarak qd oledlerin renk kalitesi woledlere göre daha iyi. Son olarak şunu ekleyeyim bu kadar para veriyorsan Amazon harici bir yerden satın alma. Her ne kadar iyi olurlarsa olsunlar bir Amazon etmezler.

Paylaştığım fotograflarda parlaklık %45 ve sabit kullanıyorum.

IMG_1643.webp

IMG_1642.webp

Monitörün yazılımı üzerinden ayarları mevcut, renk ayarları. USB kablosu var kutudan çıkan, onu kasaya bağlayıp, ASUS'un sitesinden yayınlanan Yazılım güncellemesi var. Onu yüklemen gerek, resim atıyorum. Az da olsa bilgi sahibi olursun. Yapamaz isen dediğim gibi profilden bana ulaş yardımcı olurum her türlü.

Eki Görüntüle 258275

FW versiyonu düşük ise MCM105'e alman lazım çünkü Pixel temizleme de yazılımsal sorunlar vardı düzeltiler. O yüzden MCM105 değil ise versiyon güncellemen gerekecek.
gelsinde ilk iş yapacak olduğum şey umarım ölü piksel falan çıkmaz bide oledlerde piksellerin uykuya girmesi varmış sanırım.

Qmes ile biten ASUS modelini 2 hafta kullandım. Ölü piksel çıkınca iade etip bunu aldım. MSI olan HDR olarak daha iyi bir deneyim sundu bana dürüst olmak gerekirse. ASUS daha premium bir his veriyor doğrudur. Fakat bu model de gayet iyi ve bu modelin de 3 yıl burn in garantisi var. 3. nesil QD-OLED'den memnunum. WOLED alıp çok fazla gri bant sorunu yaşayan var. Ek olarak qd oledlerin renk kalitesi woledlere göre daha iyi. Son olarak şunu ekleyeyim bu kadar para veriyorsan Amazon harici bir yerden satın alma. Her ne kadar iyi olurlarsa olsunlar bir Amazon etmezler.

Paylaştığım fotograflarda parlaklık %45 ve sabit kullanıyorum.

Eki Görüntüle 258280

Eki Görüntüle 258281
seçimi yaptım n11 üzerinden bunu aldım. umarım pişman etmez

Gelsinde ilk iş yapacak olduğum şey umarım ölü piksel falan çıkmaz bir de oledlerde piksellerin uykuya girmesi varmış sanırım.

Seçimi yaptım N11 üzerinden bunu aldım. Umarım pişman etmez.

Hayırlısı olsun. İstanbul'da isen mağazasından gidip almanı tercih ederdim, kargo VSS TR de sıkıntılı biliyorsun. Ama İstanbul'da değilsen yapacak bir şey yok. Kargoyu aldığında çok dikkat et kutuya ve video çekmeyi unutma açtıktan sonra, dursun ne olur ne olmaz.

Hayırlısı olsun. İstanbul'da isen mağazasından gidip almanı tercih ederdim, kargo VSS TR de sıkıntılı biliyorsun. Ama İstanbul'da değilsen yapacak bir şey yok. Kargoyu aldığında çok dikkat et kutuya ve video çekmeyi unutma açtıktan sonra, dursun ne olur ne olmaz.
Antalya'da yaşıyorum. kargo süreçleride uzuyor haliyle. video alacağım.