9800X3D "bence" RTX 4090/5090 yada 7900 XTX gibi şeylerde kullanmadığın sürece gereksiz.
Aslında haklısınız ben genellikle işlemci odaklı oyunları daha ağırlıklı oynadığım için tercih ettim ileride belki ekran kartını satıp 5000 serisine geçebilirim.

Ürünlerin fiyatlarını ve bütçenizi de yazarsanız daha iyi yardımcı oluruz. Mesela 980 Pro 2TB sanırım 7000₺ civarında. Onun yerine Renegade 2TB alarak artan 1500₺ ile diğer parçalara yükseltme yapabiliriz.
980 PRO ürününü 6.200₺ fiyata siparişini 1-2 gün önce geçmiştim tavsiyeniz yardımınız için teşekkür ederim

Aslında haklısınız ben genellikle işlemci odaklı oyunları daha ağırlıklı oynadığım için tercih ettim ileride belki ekran kartını satıp 5000 serisine geçebilirim.

980 PRO ürününü 6.200₺ fiyata siparişini 1-2 gün önce geçmiştim tavsiyeniz yardımınız için teşekkür ederim
Kullandığın ssd nin performansı sitem geneli için oldukça önemli bence değişime hiç gerek yok .

980 Pro ürününü 6.200₺ fiyata siparişini 1-2 gün önce geçmiştim tavsiyeniz yardımınız için teşekkür ederim.

Eğer işlemci ağırlıklı oyunlar istiyorsan 7800X3D denilen canavar adan Z'ye yetecektir, 4090'ı bile besleyebiliyor, o cebine düşen ekstra para ile artık 4070 Ti süper mi alırsın 7900 XTX'e mi çıkarsın sana kalmış. 9800X3D ne kadar iyi bir işlemci olsa da "bence" gereksiz güç.

Son düzenleyen: Moderatör:
Peki bu DDR5 sistemlerde EXPO veya XMP açınca sistem daha geç açılıyormuş o sorunlar devam ediyor mu?

Böyle bir sorun yaşamdım ilk zamanlar olmuş fakat BIOS güncellemeleri ile aşıldı. BIOS'un sürekli güncel olsun AMD 15 günde bir çeşitli düzeltmeler yayınlıyor takip edersen sorun yaşayacağını sanmıyorum.