ggbye

Başarılı
Makaleler
1
Yer
Bursa
Merhaba,
TUF X870E-Plus, R7 9800X3D, RTX 5070, 64 GB CL30 6000 MHz RAM kullanmaktayım. Gecikmeyi düşürmek ve daha fazla performans almak için yapmam gereken BIOS ayarları ve Windows ayarlarını paylaşır mısınız? Custom OS vb. çözümlere de açığım, güvenlik takıntım yoktur.

540Hz wooting 80 he Razer V4 Pro var sadece Valorant oynuyorum deniyelim bakalım öneriniz nedir?

Önerim 2 DPC kartta olduğun için ve DR kullandığın için 6000 CL26-28 denemek olur. FCLK 2200 ile beraber %1 ve %0.1 değerler ciddi artar Valorant'ta. 540 Hz panel varsa bu artışı hissiyat olarak net hissedersin. Ölçmek istersen CapFrameX kullanman gerekli. @ggbye

Vddp kısmı çok düşük veriyor ASUS şu anda. 0.9 vddp ile 1-2-0 Nitro sıkıntı olabilir. Bir de Timing'leri düzgün yazdığından emin ol. 6000 CL30 kullanmak istediğinden emin misin? CL26 ya da CL28 kullan bence 6000'de kararlıysan.

Hiçbir timing girmedim sadece Nitro'yu ayarladım.

Hiçbir timing girmedim sadece Nitro'yu ayarladım.

BIOS güncel değilse güncelle. Sana görsel atacağım, onları geçirip bir dene CL26 için. Aktif soğutma şansın varsa daha iyi olur. CL26 1.55 VDD bakmak lazım. Voltaj zararlı değil ama tRFC ve tREFI değerlerini kısamazsın. tREFI 65535 DR'de testte hata verir.

Önerim 2 DPC kartta olduğun için ve dr kullandığın için 6000 CL26-28 denemek olur. FCLK 2200 ile beraber %1 ve %0.1 değerler ciddi artar Valorant'ta. 540 Hz panel varsa bu artışı hissiyat olarak net hissedersin. Ölçmek istersen capframex kullanman gerekli. @ggbye

Değiştirmem gereken ayarları işaretler misiniz?

BIOS güncel değilse güncelle. Sana görsel atacağım, onları geçirip bir dene CL26 için. Aktif soğutma şansın varsa daha iyi olur. CL26 1.55 vdd bakmak lazım. Voltaj zararlı değil ama tRFC ve trefı değerlerini kısamazsın. Trefı 65535 Dr'de testte hata verir.

RAM için soğutmam yok.

Dosya Ekleri

• a.webp
    a.webp
    34,7 KB · Görüntüleme: 41

RAM için soğutmam yok.
1767021826012.webp

@ggbye 1.55 VDD, 1.45 VDDQ, 1.4 VDD IO olarak bir bak. FCLK 2200 için FCLK VDCI Mode ayarını Predictive olarak değiştir. Görsel atarsın ilgili kısmı. Nitro ayarı 1-2-0 ve 8x-8x kalması uygun. Bias 0-1 ayarla bir de, DR'de ekstra stabilite artışı verir. Görsel gönder bu kısımları. iGPU ayarını kapat bir de NB Configuration kısmından.

1.65 VDD'ye kadar güvenli, voltaj konusunda Hynix'te problem yok. DR kitlerde 1.65 üzeri uygun değil. Aktif soğutma yapmazsan tREFI 50K kalmak zorunda. tRFC yine 140 ns kalsın. Böyle bir şansını dene.

RAM için soğutmam yok.

Oyunda testteki kadar ısınmaz. 80 dereceye kadar Hynix güvenli, problem olmaz. 1.55 VDD güvenli sınır içerisinde. İşaretlediklerimi değişip 90 dakika RTP programı ile teste al. HWiNFO yanda açık kalsın. Predictive ayarı ile 2200 FCLK uygula bir de.

Eki Görüntüle 214359

@ggbye 1.55 vdd, 1.45 vddq, 1.4 vdd IO olarak bir bak. FCLK 2200 için FCLK vdcı mode ayarını predictive olarak değiştir. Görsel atarsın ilgili kısmı. Nitro ayarı 1-2-0 ve 8X-8X kalması uygun. Bias 0-1 ayarla bir de, Dr'de ekstra stabilite artışı verir. Görsel gönder bu kısımları. iGPU ayarını kapat bir de NB Configuration kısmından.

1.65 Vdd'ye kadar güvenli, voltaj konusunda Hynix'te problem yok. Dr kitlerde 1.65 üzeri uygun değil. Aktif soğutma yapmazsan trefı 50k kalmak zorunda. tRFC yine 140 ns kalsın. Böyle bir şansını dene.

Oyunda testteki kadar ısınmaz. 80 dereceye kadar Hynix güvenli, problem olmaz. 1.55 vdd güvenli sınır içerisinde. İşaretlediklerimi değişip 90 dakika rtp programı ile teste al. HWiNFO yanda açık kalsın. Predictive ayarı ile 2200 FCLK uygula bir de.

Hocam Instagram istemek yasak mı sohbetle daha hızlı olur.

Hocam Instagram istemek yasak mı sohbetle daha hızlı olur.

Aman diyeyim, böyle bir hataya düşme :D Sen dediklerimi ayarla, sonrasında Zen'den görsel gönder yine. RTP programı ile teste alacaksın. İleteceğim sana. BIOS içerisinden buraya görsel ilet. Sana bir süredir yardımcı oluyorum, bir müddet ben burada olmayacağım. @LH44 ve @Bandırmalı1965 hocalar konulara destek atacaklar. Zaten onların ısrarı üzerine 2-3 gündür destekliyordum. Senin işin de yarım kalmasın o yüzden. Bir süre ara vermem gerekiyor, sonrasında geri döneceğim.

Şimdi BIOS gireceğim FCLK vdcı mode ayarını predictive olarak değiştir. Bu ve bu ayar nerede bias 0-1 ayarla trefı 50k kalmak zorunda. tRFC yine 140 ns kalsın 420 değil mi?

Şimdi BIOS gireceğim FCLK vdcı mode ayarını predictive olarak değiştir. Bu ve bu ayar nerede bias 0-1 ayarla trefı 50k kalmak zorunda. tRFC yine 140 ns kalsın 420 değil mi?

tRFC 420 ayarladığında ns cinsinden 140 oluyor. Ne işaretlediysem o şekilde ayarla, eksik ya da fazla olmasın. Tek 1 tanesini yanlış girmen sonucu boot etmeyebilir sistem. Verdiğim değerler boot etmesi lazım. Güvenli aralıkta.

Bias 0-1 ayarı Nitro 1-2-1 ve 8x-8x ayarının hemen altında yer alıyor. 2 tane Bias ayarı mevcut. Onlar yukarıdan aşağı 0-1 olması gerekiyor.

1767024466796.webp

tRFC 420 ayarladığında ns cinsinden 140 oluyor. Ne işaretlediysem o şekilde ayarla, eksik ya da fazla olmasın. Tek 1 tanesini yanlış girmen sonucu boot etmeyebilir sistem. Verdiğim değerler boot etmesi lazım. Güvenli aralıkta.

Bias 0-1 ayarı Nitro 1-2-1 ve 8X-8X ayarının hemen altında yer alıyor. 2 tane bias ayarı mevcut. Onlar yukarıdan aşağı 0-1 olması gerekiyor.

Eki Görüntüle 214373

Sayı yazılmıyor secenekler var.

Dosya Ekleri

• image.webp
    image.webp
    3,1 MB · Görüntüleme: 24