Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Burada bir Config var ama iGPU desteği yok.
github.com
Biraz araştırdım ve içinde Radeon 610M GPU var. Bu GPU da macOS uyumlu değil. Bu yüzden kursanız da performans alamazsınız.
GitHub - mikigal/ryzen-hackintosh: OpenCore EFI for AMD Ryzen Hackintosh
OpenCore EFI for AMD Ryzen Hackintosh. Contribute to mikigal/ryzen-hackintosh development by creating an account on GitHub.
Biraz araştırdım ve içinde Radeon 610M GPU var. Bu GPU da macOS uyumlu değil. Bu yüzden kursanız da performans alamazsınız.
Her şeyden önce
verbose modu devreye almanız gerekiyor. Bu sayede kurulum esnasında takılan yerin Apple logosu değil, hatayla ilgili bilgi verecek bir ekran olduğunu daha net bir biçimde görebiliriz. Ama hepsinden de önemlisi laptopa mu kuruyorsunuz yoksa masaüstü bilgisayara mı kuruyorsunuz? Bunu bilmemiz lazım. Sonrasında bilgisayarınıza uygun bir Config dosyası önerebiliriz.Laptopa kuruyorum hocam. Verbose modu nasıl devreye alınır bilmiyorum.Her şeyden önceverbosemodu devreye almanız gerekiyor. Bu sayede kurulum esnasında takılan yerin Apple logosu değil, hatayla ilgili bilgi verecek bir ekran olduğunu daha net bir biçimde görebiliriz. Ama hepsinden de önemlisi laptopa mu kuruyorsunuz yoksa masaüstü bilgisayara mı kuruyorsunuz? Bunu bilmemiz lazım. Sonrasında bilgisayarınıza uygun bir Config dosyası önerebiliriz.
OpenCore parametreleri arasına
-v eklemeniz gerek. Config dosyasında boot-args altında bulabilirsiniz parametreleri.Hocam tam olarak nereye eklemem gerektiğini bilemedim ama strings> in sağında yazan yazıların arasına -v yazdım. Kurulumu başlattım. Apple Logosu gelmedi birçok yazı çıktı. Registered CoreAnalyticsHub functions with xnu diyor en sonunda.OpenCore parametreleri arasına-veklemeniz gerek. Config dosyasındaboot-argsaltında bulabilirsiniz parametreleri.
Verbose modu açtın, tebrikler. Yazılar da her zaman tam sorunu belirtmeyebilir. Ya da sistem aslında hata veren kısımdan daha sonra birkaç çıktı daha verebilir. Yani tam olarak hatanın olduğu yerde durup o hatanın olduğu yazıyı göstermeyebilir. Işte bu yüzden tam olarak sistemine uygun bir config dosyasına ihtiyacımız var.
Birçok config dosyası denedim ama olmadı maalesef.Verbose modu açtın, tebrikler. Yazılar da her zaman tam sorunu belirtmeyebilir. Ya da sistem aslında hata veren kısımdan daha sonra birkaç çıktı daha verebilir. Yani tam olarak hatanın olduğu yerde durup o hatanın olduğu yazıyı göstermeyebilir. Işte bu yüzden tam olarak sistemine uygun bir config dosyasına ihtiyacımız var.
Burada bir Config var ama iGPU desteği yok.
github.com
OpenCore EFI for AMD Ryzen Hackintosh. Contribute to mikigal/ryzen-hackintosh development by creating an account on GitHub.
Tamam hocam teşekkürler.Burada bir Config var ama iGPU desteği yok.
![]()
OpenCore EFI for AMD Ryzen Hackintosh. Contribute to mikigal/ryzen-hackintosh development by creating an account on GitHub.github.com