Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

the egg

Başarılı
Parçaları tek tek alıp topladığım sistemi dün montajladım. Açma tuşuna bastıktan sonra BIOS ekranının gelmesi bile muazzam süre alıyor.

Görev yöneticisindeki BIOS süresi ise 54 saniye ekran resmini aşağıya bırakıyorum.

BIOS default sürümde güncelleme denemedim. İçine sürümü attığım eski bir USB belleği de PC görmüyor. Başka PC'de denediğimde görebiliyorum.

Fast boot ve EXPO BIOS üzerinde açık. @Recep Baltaş yardımcı olacak birisi çıkarsa çok mutlu olurum.
Parçalar:
Prime X670-P-CSM Anakart
Ryzen 7600 İşlemci
4070 Ti Ekran Kartı
2x32 G.Skill Z Neo EXPO 6000 MHz CL30 RAM
750W PSU
2x512 M.2 SSD
1X 512 SATA SSD

1707996849413.webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Anakartla bir alakası yok, AM5 sistemlerde bu sorun genel zaten. Memory context restore ayarının açılması bilgisayar açılma hızını yarı yarıya etkiliyor neredeyse. Mavi ekrana düşme riski de var ne yazık ki.

MCR ayarını açıp maviye düşüyorsan Power Down ayarını da aktif hale getirebilirsin. Bu da bu soruna ayrı bir çözüm oluyor. Çözüm üstüne çözüm ne yazık ki. Sorunun kökü bu yeni teknolojilerde.
@bicy önerisi üzerine mcr enabled, Power down enabled, EXPO açıkken denedim. Şu anda 11,8 saniye boot aldım mavi ekran vermedi. Bu şekilde stabil devam ederse çözüldü gibi.

Tekrar teşekkür ederim çözüm önerin için.

Hocam merhaba oyunlarda atma sorununuz var mı? Hangi oyunları oynuyorsunuz.

Halt ettim 13600KF kralından 7600'e geçtim sorunun biri bin değil. Restarttan sonra ekranım yanıp sönüyor 15 sn o ana kadar 15 sn geçiyor 3.aşama 15-20 sn MSI logosu açılma ve PC hastalıklı gibi monitörün yanıp sönmesi.
AMD önerenin beyninden zoru olmalı. Global satışları ekran kartında 600/1 işlemcide 150/1 tuzağa düştük milletin gazıyla.
i5 13600KF 7 sn açılma.