Rooster

Becerikli
Merhaba dostlar.

Sistemim:
7600X.
6750XT.
32 GB 6000 MHz
B650 Tomahawk Wi-Fi
Arctic Freezer II 240.

BIOS'tan EXPO açınca oyunda ekran kartı 70-73 işlemci 75-78 derece arası oluyor ama EXPO kapatıp elle OC yaptığımda ise ekran 60-65 arası işlemci ise 65-70 derece arası oluyor bunun sebebi nedir acaba 2 kere test ettim değerler bu şekilde.

Son düzenleyen: Moderatör:
EXPO ile alakası yok, OC yaptığın için öyle oluyor. Ne kadar OC yapıyorsun?
EXPO açsam da voltaj 1.400 EXPO kapatsam manuel olarak 6000MHz alsam yine voltaj 1.400. Neden elle yapınca ısınmıyor da EXPO acına ısınıyor?

Not: XMP acınca da EXPO ile manuel arası ısılar oluyor.

Etmez, etse bile hissedilmeyecek kadar az olur.

2 kere test hocam yukarıda dediğim gibi ısılar EXPO açınca ısılar artıyor ama elle direk 6000MHz aldığımda ısılar düşüyor. Ama elle yaptığımda voltaj ile oynayamıyorum çünkü EXPO acınca 1.400 voltaj elle direk 6000MHz alsam 1.400 voltaj. Başka bir şey yapmıyorum.

EXPO açsam da voltaj 1.400 EXPO kapatsam manuel olarak 6000MHz alsam yine voltaj 1.400. Neden elle yapınca ısınmıyor da EXPO acına ısınıyor?

Not: XMP acınca da EXPO ile manuel arası ısılar oluyor.

2 kere test hocam yukarıda dediğim gibi ısılar EXPO açınca ısılar artıyor ama elle direk 6000MHz aldığımda ısılar düşüyor. Ama elle yaptığımda voltaj ile oynayamıyorum çünkü EXPO acınca 1.400 voltaj elle direk 6000MHz alsam 1.400 voltaj. Başka bir şey yapmıyorum.

Ben işlemciye de OC yapıyorsun sandım. Neyse, sonuç olarak EXPO uygulandığında SoC voltajıda etkileniyor büyük ihtimalle, o yüzden işlemci ısısı artıyor olabilir. Elle yaptığında daha az ısınıyor çünkü sadece RAM'e müdehale etmiş oluyorsun. Tahminimce böyle ama sadece elle yaparsan RAM'ler stabil olmayabilir.

Ben işlemciye de OC yapıyorsun sandım. Neyse, sonuç olarak EXPO uygulandığında SoC voltajıda etkileniyor büyük ihtimalle, o yüzden işlemci ısısı artıyor olabilir. Elle yaptığında daha az ısınıyor çünkü sadece RAM'e müdehale etmiş oluyorsun. Tahminimce böyle ama sadece elle yaparsan RAM'ler stabil olmayabilir.

Yani ne yapayım böyle kalsın mı yoksa EXPO mu kullanayım?

Sorunu kimse yardımcı olmayacak sanırım.

Son düzenleme: