Bütçe
60000

Quasar

Başarılı
Ekran kartsız bir bilgisayar toplamıştım. Ekran kartını seçimden önce almayı düşünüyorum. Sistem şu şekil:
İşlemci: Ryzen 9 7900X.

• Anakart: MSI MPG B650 Carbon Wi-Fi
  • PSU: Thermaltake Toughpower GF1 80 Plus 850W Gold.
  • Kasa: MSI MPG velox 100p airflow.
4080 Super almayı düşünüyorum açıkçası her ne kadar 16 GB olması bayağı kötü olsa da.

MSI RTX 4080 Super Gaming X Slim 256 bit GDDR6X 16 GB.
Aorus GeForce RTX™ 4080 Super Master 16g.
Bu iki model arasından veya alternatif model önerebilirsiniz hangi modeli alırsam iyi olur?
AMD almayı düşünmüyorum, oyunun yanı sıra yapay zeka için de kullanacağım(oyundan çok olur büyük ihtimal)
Bütçe işi ise biraz karışık, 6 taksit ile alacağım o yüzden vade farkıyla beraber 60'ı geçmemesi gerekiyor.

60 bin lira vermene gerek yok. Hepsi aynı 4080 Super zaten.

Bu söyleme katılmıyorum. Evet performans açısından arada pek fark olmayabilir ancak çok yaygın ve tercih edilen bir marka ile az tanınan ve az tercih edilen marka arasında fark olur. Gainward kötü bir marka demiyorum ancak bu kadar para verdikten sonra daha bilindik/popüler markalara yönelmesi taraftarıyım. Gainward Türkiye içinde çok yaygın olan bir marka değil.

Hepsi aynı değil yani özetle. Bence yanlış bakış açısı. Marketten alacağımız her çikolata da aynı diyebiliriz bu mantıkla çünkü hepsi çikolata.

Ben bunu tercih ederdim:

Bu söyleme katılmıyorum. Evet performans açısından arada pek fark olmayabilir ancak çok yaygın ve tercih edilen bir marka ile az tanınan ve az tercih edilen marka arasında fark olur. Gainward kötü bir marka demiyorum ancak bu kadar para verdikten sonra daha bilindik/popüler markalara yönelmesi taraftarıyım. Gainward Türkiye içinde çok yaygın olan bir marka değil.

Hepsi aynı değil yani özetle. Bence yanlış bakış açısı. Marketten alacağımız her çikolata da aynı diyebiliriz bu mantıkla çünkü hepsi çikolata.

Ben bunu tercih ederdim:

Yani. Tam olarak aynı değiller tabii. Aralarda soğutma farkları falan var ama ben aradaki fiyat farkına değeceğini düşünmüyorum.

Beni düşündüren nokta da açıkçası soğutma ve coil whine yoksa performans konusunda %2-3'ten fazla oynamadığını biliyorum.

Son düzenleme: