Çözüldü Ryzen 9 8945HX laptop sıcaklık değerleri ve fan performansı nasıl?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

CupCake

Uzman
Evet sorun bu: Laptop bana ait değil, kuzenime ait. Spotify, Chrome veya herhangi bir tarayıcı açıkken işlemci sıcaklığı 60 °c civarındaymış.

Laptopun farklı modları var mış; ofis modunda kullanılıyor. Biz çok anlamadığımız için buraya soruyoruz. Birkaç forumda inceledik; genelde 50–55 °c civarı ve fan rahatsız edici seviyede değilmiş. Kuzenim ders dinlerken fanın rahatsız edici olduğunu söyledi.

İnternetten birkaç video ile test yaptık. Cinebench R23 işlemci testinde 30.000 puan aldı ve 10 dakika süren test boyunca sıcaklık 80–90 °c civarında oldu. Extreme modu açtığımızda 96–98 °c'yi gördü, bu yüzden testi durdurduk.

Laptop 16–17 günlük.

İşlemci: Ryzen 9 8945hx.

Sizce bu değerler normal mi?
Modeli r9t.

Çözüm

Şimdi, görseldeki kullanım hatalı değil. Cihazın içerisinde yaptığınız ayarlar hatalı. Ofis moduna aldığınızda zaten ısınacak, çünkü fanları kısıyor cihaz. İşlemcisi de çok güçlü olduğu için önüne geçemiyorsunuz.

Turbo modun her zaman açık olması fanların susmaması demek. Sizin yapacağınız zaten boştayken ofis modunda kullanmak. Ancak cihazın daha da sessiz olmasını isterseniz, bilgisayarı da eco moda alabilirsiniz. Bu CPU'nun gücünü kısacaktır. Eco moda aldığınızda da boşta 60 dereceler görmezsiniz.

Başka türlü de çözmeniz zor. Bu tarz cihazlar siz kütüphanelerde kullanın diye üretilmediği için problem yaşıyorsunuz. Yukarıda bahsettiğim yanlış cihaz muhabbeti oydu.
Bu modelinde ısınma problemi vardı hocam, tavsiyem altına destek koymanız.

Hatırladığım kadarıyla kasa Clevo, yani soğutması berbat kasa. Sessizlik gibi amacı var ise neden oyuncu laptopu almış ki onu anlamadım. @talongod @23783 hocam daha iyi yardımcı olurlar.

Bu işlemci ısınan bir işlemci zaten. R9T modeller X7T modellerden 4-5 derece daha sıcak çalışıyor. Ve R9T Clevo/Tongfang kasa değil MSI kasa. Değerler normal yani benim 5080'li GameGaraj'da aşağı yukarı öyle. Dahada soğuk çalışmasını isterseniz PTM 7950 yapabilirsiniz. Başka bir sorunuz olursa yanıtlayayım.

Güçlü bir işlemci, tabii ki ısınması normal ama 96-98 dereceyi görmesi pek normal gelmedi fakat günlük kullanımda bazen 60-65 dereceleri görmesi normal.

Ben değerleri bilmediğim için soruyorum, cahillimi hor görün, fan sesini azaltmak istiyor kendisi bunu nasıl yapabilir? Ve dediğiniz PTM 7950 nedir?
Ve biraz kurcaladık bu kontrol merkezini özel mod kısmı var ayarlar yapılabiliyormuş ama biz yapmayı bilmiyoruz eğer oradan bir ayar yapılabiliyorsa çok memnun oluruz.

Hatırladığım kadarıyla kasa Clevo, yani soğutması berbat kasa. Sessizlik gibi amacı var ise neden oyuncu laptopu almış ki onu anlamadım. @talongod @23783 hocam daha iyi yardımcı olurlar.

Cihaz Tongfang, onu karıştırmayalım. Clevo'ya göre soğutması gayet yeterli.

R9T Tongfang modeller de var. En basit örneği, https://www.gamegaraj.com/laptop/game-garaj-slayer-r9t-5060-amd-ryzen-9-8945hx-rtx5/

Altında destek var havada öyle kullanıyor fakat soğutma açık değil çok ses yapıyor diye, teknik servise yollasak düzeltirler mi?

Nasıl yani? Altında destek var ancak laptopun asıl soğutma için kullanacağı fanlar kapalı mı?

AMD Ryzen 9 işlemciler zaten ısınıyor ancak boştayken 60 derece bence normal değil. Ona baktırmakta bir fayda var.

Termal ped 7950. Normal termal macuna göre daha iyi ısı iletkenliği var. Ben o driverı silmiştim çok kullanmadığım için. Fanları yönetmek için Fan Control kullanıyorum. Bakabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…