Sorun kaynağı bu:
Eki Görüntüle 242871
62-63 derecede sıkıntı çıkartıyor. 6200 2-3-1 açmak da çok mantıklı değil. 1.29 VSOC deneyin.
Eki Görüntüle 242872
Llc ayarları Turbo mu sizde?
Turbo abi evet.
Ya ben boştayken bir PBO denemiştim de testi öyle yaptım sabah 28. dk da hata vermişti. PBO Auto aldım diğer tüm ayarlar sizin yönlendirdiğiniz gibi ekstra bir şey yok hiç. Tekrar teste koydum arabayı muayneye götürmeden. Geldiğimde sonuç bu şekilde.
1.29 VSOC denemeden. 1.27 şu an.
Hatasız geçmiş. RAM'lerin sıkışık olanı 66 derece dışta olan 60.5 derece görmüş Max. Iod 62.1 ama. Vallahi bilmiyorum abi ne yapmamız gerekiyor. Yeni fan geldiğinde biraz da açı değiştiririm yani tam yatay değil de hafif CPU soğutucunun üstüne doğru RAM'lere daha iyi gitsin diye yaptığımda 63 62'lere düşer diye tahmin ediyorum. Ama problem ıod. Yeni verdiğin voltajları deneyeyim mi? Ne yapmalıyız sence? Hangisi daha mantıklı setupta. Bir de benim anlamadığım bu ıod sıcaklığı ne ile alakalı.
Vallahi ben üstten yaptım. Hava soğutucunun üstüne koydum. GPU'nun üstüne diklemesüne koyunca arkadaki RAM'e hava gitmiyor. İkisine de hava gitsin diye üste koydum.
Vallahi tavsiyeniz için çok teşekkür ediyorum. En az 8 derece fark etti idareten bile olsa. 10 15 dereceye çıkartacağım yeni fanla.