Topcu

Uzman
Prime 95 ile Ryzen 9700X işlemciyi yük altına soktum ve aynı zamanda HWiNFO yazılımı da çalıştırdım. Bu arada BIOS üzerinden işlemcinin 105 W özelliğini aktif ederek testi başlattım.

Sonuçlar aşağıdaki gibi.

Soğutucum çift kule Cooler Master 622 Halo. Sizce fazla mı sıcak sonuçlar? Termal macunu fazla veya az sürmüş olabilir miyim?

HWiNFO® 64 v8.32-5840 - Sensör Durumu 4.11.2025 17_57_55.webp

Prime 95 ile Ryzen 9700X işlemciyi yük altına soktum ve aynı zamanda HWiNFO yazılımı da çalıştırdım. Bu arada BIOS üzerinden işlemcinin 105 W özelliğini aktif ederek testi başlattım.

Sonuçlar aşağıdaki gibi.

Soğutucum çift kule Cooler Master 622 Halo. Sizce fazla mı sıcak sonuçlar? Termal macunu fazla veya az sürmüş olabilir miyim?

Eki Görüntüle 198810
Hafiften bir macun değişmesi lazım gibi geldi hocam.
Değiştirmişsiniz zaten görmedim, hangi macunu kulladınız?

Sonuçlar aşağıdaki gibi.

Eki Görüntüle 198810
Prime95 çok ağır bir test. Gördüğüm kadarıyla termal kısmaya uğramamış işlemci. Test süresi ne kadar sürdü? Değerlerde bir sorun yok.

Sonuçlar aşağıdaki gibi.

Eki Görüntüle 198810
Prime95 için normal değerler. İşlemcinin suyunu çıkarıyor o test. 😀

Hangi macunu kullandınız onu merak ettim?

Hafiften bir macun değişmesi lazım gibi geldi hocam.
Değiştirmişsiniz zaten görmedim, hangi macunu kulladınız?
Sistemi yeni kurdum hocam. Cooler Master soğutucusunun içinden kendi macunu çıktı. Macunu işlemci üzerine dağıtmaya çalıştım ama çok beceremedim gibi oldu. Az fazla mı sıktım acaba diye endişelendim.

Prime95 çok ağır bir test. Gördüğüm kadarıyla termal kısmaya uğramamış işlemci. Test süresi ne kadar sürdü? Değerlerde bir sorun yok.
En az 10 dakika tuttum. Sürekli 130 wattlarda çekmedi işlemci ama 100'ün üstündeydi çoğunlukla.

Prime95 için normal değerler. İşlemcinin suyunu çıkarıyor o test. 😀

Hangi macunu kullandınız onu merak ettim?
Cooler Master soğutucusunun kendi macunu hocam. Kutudan çıkanı sıktım direkt:) Thermalright macun da var ayrıca elimde ama soğutucunun kutusundan çıkanı kullanayım dedim.