HP Omen'in iki modeli arasında kararsız kaldım. Bütçe 60 bin. Ki bu bile zorluyor. Kararsızlığımın sebebine gelirsek beni endişelendiren kısım ekran kartı. Çünkü RTX 5070 düşük VRAM sebebiyle potansiyelinin altında kalır mı diye beni düşündürüyor. Bu kart aslında 12 GB olmalıydı ama 8 GB olması sebebiyle VRAM darboğazı yaratacak gibi geliyor bana. Öyle olduktan sonra da ne gerek var ikisi de 8 GB en azından bu bellek RTX 5060'ın hakkını tam verir diyorum. Diğer konu ise işlemci. Ryzen AI 7 350 ile Ryzen AI 9 365 arasında gözle görülür bir performans farkı var mı? Oyun ağırlıklı kullanımım yok aslında hatta çok nadir bile denebilir. Asıl mesele video renderlama olacak. Ağırlıkla da işlemci üzerinden yapacağım. Çünkü alan tasarrafu da istediğim için ekran kartı çok daha hızlı render alsa da aynı kaliteyi işlemci kadar düşük boyutta sağlamıyor. Render sonrası dosya boyutları işlemciye kıyasla daha yüksek oluyor. Bu da alan verimliliği için istemediğim bir şey. Bu sebeple de işlemciler arasında hissedilir bir render süresi farkı var mıdır? Arada ciddi bir fiyat farkı da olduğu için bu fiyat farkına değecek bir performans farkı olur mu? Yorumlarınızı bekliyorum. Eğer başka bir öneriniz olursa AMD ya da Intel fark etmeksizin HX serisi işlemci önermeyin. Daha az ısınan dengeli işlemci olmasını istiyorum. AMD'yi genelde tercih etmemin sebebi de dahili GPU'sunun pil ile kullanırken daha iyi ve performanslı olması. Dahili GPU da benim için çok önemli.
Son düzenleme: