Çözüldü Ryzen Controller ile nasıl overclock yapılır?

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Ttuna_888

Gelişen
Normalde Ryzen Master uygulamasını kullanacaktım fakat ne yaptıysam çalışmadı. Bu yüzden Ryzen Controller uygulamasına geçtim. YouTube üzerinden araştırdım ancak bu programla nasıl overclock (OC) yapabileceğime dair net bir bilgi bulamadım.

Çözüm

Korkmanıza gerek yok, en kötü stabil olmaz ve sistem çöker. CMOS resetle düzeltirsiniz.
Yanacak diye korkuyorsanız da merak etmeyin, bunu yapmanız pek mümkün değil. Ryzen işlemciler için AMD tarafından önerilen Max 1.35v ama diyelim ki siz 1.55v verdiniz ve sistemi kullanmaya başladınız, en ufak yükte CPU +90 derece olup sistem kapanacaktır. En kötü senaryonda işlemcinizde hafif bir elektron göçü olur ama sadece overclock kapasitenizi etkiler, işlemciyi bozmaz atıyorum daha önce 4500 MHz @1.25v çalışan işlemciniz artık bu hızda stabil olmak için 1.27v veya daha fazla ister.
Uygulamalar ile yapılan OC tarzı işlemler çok sağlıklı olmuyor. BIOS üzerinden yapmanı öneririm.

Korkmanıza gerek yok, en kötü stabil olmaz ve sistem çöker. CMOS resetle düzeltirsiniz.
Yanacak diye korkuyorsanız da merak etmeyin, bunu yapmanız pek mümkün değil. Ryzen işlemciler için AMD tarafından önerilen Max 1.35v ama diyelim ki siz 1.55v verdiniz ve sistemi kullanmaya başladınız, en ufak yükte CPU +90 derece olup sistem kapanacaktır. En kötü senaryonda işlemcinizde hafif bir elektron göçü olur ama sadece overclock kapasitenizi etkiler, işlemciyi bozmaz atıyorum daha önce 4500 MHz @1.25v çalışan işlemciniz artık bu hızda stabil olmak için 1.27v veya daha fazla ister.

Çözüm
İşlemcinin OC potansiyeli pek yok. 50 MHz arttırsan yine iyi sayılır. Stok soğutma varsa yapmanızı tavsiye etmem.

Hallettim, teşekkürler. Zaten aşırı büyük bir şey yapmadım, 3.5'ten 3.7'ye çıkardım ve voltaj değerlerini arttırdım. Oyunlarda drop yiyordum, o düzeldi. Teşekkürler cevaplarınız için.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hallettim, teşekkürler. Zaten aşırı büyük bir şey yapmadım, 3.5'ten 3.7'ye çıkardım ve voltaj değerlerini arttırdım. Oyunlarda drop yiyordum, o düzeldi. Teşekkürler cevaplarınız için.

Tam olarak OC olmamış ama sorun kalmadıysa mesele yok.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…