Normalde Ryzen Master uygulamasını kullanacaktım fakat ne yaptıysam çalışmadı. Bu yüzden Ryzen Controller uygulamasına geçtim. YouTube üzerinden araştırdım ancak bu programla nasıl overclock (OC) yapabileceğime dair net bir bilgi bulamadım.
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Detaylar
Kim cevapladı?
Çözüm
Korkmanıza gerek yok, en kötü stabil olmaz ve sistem çöker. CMOS resetle düzeltirsiniz.
Yanacak diye korkuyorsanız da merak etmeyin, bunu yapmanız pek mümkün değil. Ryzen işlemciler için AMD tarafından önerilen Max 1.35v ama diyelim ki siz 1.55v verdiniz ve sistemi kullanmaya başladınız, en ufak yükte CPU +90 derece olup sistem kapanacaktır. En kötü senaryonda işlemcinizde hafif bir elektron göçü olur ama sadece overclock kapasitenizi etkiler, işlemciyi bozmaz atıyorum daha önce 4500 MHz @1.25v çalışan işlemciniz artık bu hızda stabil olmak için 1.27v veya daha fazla ister.
KorkuyorumUygulamalar ile yapılan OC tarzı işlemler çok sağlıklı olmuyor. BIOS üzerinden yapmanı öneririm.
Son düzenleyen: Moderatör:
AceTeq
Üstün
O zaman boş ver.
Korkmanıza gerek yok, en kötü stabil olmaz ve sistem çöker. CMOS resetle düzeltirsiniz.
Yanacak diye korkuyorsanız da merak etmeyin, bunu yapmanız pek mümkün değil. Ryzen işlemciler için AMD tarafından önerilen Max 1.35v ama diyelim ki siz 1.55v verdiniz ve sistemi kullanmaya başladınız, en ufak yükte CPU +90 derece olup sistem kapanacaktır. En kötü senaryonda işlemcinizde hafif bir elektron göçü olur ama sadece overclock kapasitenizi etkiler, işlemciyi bozmaz atıyorum daha önce 4500 MHz @1.25v çalışan işlemciniz artık bu hızda stabil olmak için 1.27v veya daha fazla ister.
B450M S2H anakart
16 GB RAM
GTX 1080
Ryzen 3 2200G
Hallettim, teşekkürler. Zaten aşırı büyük bir şey yapmadım, 3.5'ten 3.7'ye çıkardım ve voltaj değerlerini arttırdım. Oyunlarda drop yiyordum, o düzeldi. Teşekkürler cevaplarınız için.Korkmanıza gerek yok, en kötü ihtimalle stabil olmaz ve sistem çöker. CMOS resetleyerek düzeltirsiniz.
Yanacak diye korkuyorsanız da merak etmeyin, bunu yapmanız pek mümkün değil. Ryzen işlemciler için AMD tarafından önerilen maksimum 1.35v ama diyelim ki siz 1.55v verdiniz ve sistemi kullanmaya başladınız, en ufak yükte CPU +90 derece olup sistem kapanacaktır. En kötü senaryoda işlemcinizde hafif bir elektron göçü olur ama sadece overclock kapasitenizi etkiler, işlemciyi bozmaz. Atıyorum daha önce 4500 MHz @1.25v çalışan işlemciniz artık bu hızda stabil olmak için 1.27v veya daha fazla ister.
AceTeq
Üstün
Hallettim, teşekkürler. Zaten aşırı büyük bir şey yapmadım, 3.5'ten 3.7'ye çıkardım ve voltaj değerlerini arttırdım. Oyunlarda drop yiyordum, o düzeldi. Teşekkürler cevaplarınız için.
Tam olarak OC olmamış ama sorun kalmadıysa mesele yok.
Yeni konular
-
Batman'da bir çocuğun yaktığı karton, arabayı tutuşturdu
- Michael MYERS
-
-
-
-
-
-
-
-