An itibariyla yasadigim problemdir. Aslinda bugün sabah kernel 6.10.2 ile de yasadigimi dusunuyorum ama emin degilim. Ryzen islemcilerde yasaniyor sadece, 6.10.3'te cok fazla AMD ile ilgili commit bulunmasi suphemi arttirdi. Asagidaki konuda bircok insan ayni problemi yasadigindan bahsetmis sizde durumlar nasıl merak ettim.
Ben hiç yaşamadım. Masaüstü kullanıyorum, o yüzden daha fazla yorum yapmayacağım. Attığınız forum sayfasında sürekli commitler atılıyor sorun hakkında. İleride çözülür herhalde. Artık çip teknolojisinin sonuna mı geldik falan diye kafamda teoriler kuruyorum da çok alakasız olur şu anda.
Bazen sistemin log alabilecek firsati olmuyor bir sorun tetiklendiginde. Sorun kernel devlerine zaten raporlanmistir diye raporlama ihtiyaci hissetmedim o yuzden takip edemiyorum gelismeleri, acelem de yok duzeltilene kadar bekleyebilirim.
Ben tek bir kişiyim. Siz bayağı kişinin yaşadığını söylemişsiniz. 6.10'dan beri her ara sürümü çıktığı anda derleyip kullandım. Bilgisayarımda hiç rastgele çökme yaşamadım. Tüm paketler ve çekirdekte -march=native, LTO(sadece kernel), -O3, Graphite kullanıyorum. mitigations=off şekilde bende. Ciddi undervolt ve PBO var. Bunların belki etkisi olabilir, bilemiyorum.
En erken tarih mayısa kadar gidiyor EPYC için, PC segmentine ağustosta yayınlandığı söyleniyor. Ondan önce bir de temmuzda yapılan bir commit var. Çok dikkatli bakmadım.
A critical security flaw known as "Sinkclose" (CVE-2023-31315) has been identified in all AMD processors dating back to 2006, potentially affecting hundreds of millions of devices worldwide. This vulnerability allows malicious actors to exploit the chip architecture, leading to unauthorized...
Ben tek bir kişiyim. Siz bayağı kişinin yaşadığını söylemişsiniz. 6.10'dan beri her ara sürümü çıktığı anda derleyip kullandım. Bilgisayarımda hiç rastgele çökme yaşamadım. Tüm paketler ve çekirdekte -march = native, LTO(sadece kernel), -O3, Graphite kullanıyorum. Mitigations = off şekilde bende. Ciddi undervolt ve PBO var. Bunların belki etkisi olabilir, bilemoyorum.
Cpu_vurnabilities kısmında listelenmiyor 6.10. 5'te. Bilemedim.
Ben iki tane saglam AMD islemcide bu ve benzer sorunlari kernel 6.5'ten bu yana bircok kez yasadim. Biraz arastirirsan ayni sorunu yasayan cok insani bulabilirsin Google'da. Hayir yaptigin konfigurasyonlarin bununla bir alakasi yok.
Ben iki tane saglam AMD islemcide bu ve benzer sorunlari kernel 6.5'ten bu yana bircok kez yasadim. Biraz arastirirsan ayni sorunu yasayan cok insani bulabilirsin Google'da. Hayir yaptigin konfigurasyonlarin bununla bir alakasi yok.
6.6'dan beri Gentoo kullanıyorum. Undervolt denediğim sıra haricinde sistemim kendi kendine asla kapanmadı. Bilgisayarın saatlerce cayır cayır distcc'de derlediği zamanlar da oldu, oyunda saatlerce vakit geçirdiğim de oldu. Şikayetçilerin laptop kullanıcısı olduğunu gördüm, ben masaüstü kullanıyorum. Watchdog tetiklenmemesi için nowatchdog çekirdek parametresini deneyebilirsin, eğer watchdog bir hata yüzünden tetikleniyorsa. Tabii bu duruma sebep olan şeyde nasıl tepki vereceğini bilemiyorum bilgisayarın.
6.6'dan beri Gentoo kullanıyorum. Undervolt denediğim sıra haricinde sistemim kendi kendine asla kapanmadı. Bilgisayarın saatlerce cayır cayır distcc'de derlediği zamanlar da oldu, oyunda saatlerce vakit geçirdiğim de oldu. Şikayetçilerin laptop kullanıcısı olduğunu gördüm, ben masaüstü kullanıyorum. Watchdog tetiklenmemesi için nowatchdog çekirdek parametresini deneyebilirsin, eğer watchdog bir hata yüzünden tetikleniyorsa. Tabii bu duruma sebep olan şeyde nasıl tepki vereceğini bilemiyorum bilgisayarın.
Ben hiç yaşamadım. Masaüstü kullanıyorum, o yüzden daha fazla yorum yapmayacağım. Attığınız forum sayfasında sürekli commitler atılıyor sorun hakkında. İleride çözülür herhalde. Artık çip teknolojisinin sonuna mı geldik falan diye kafamda teoriler kuruyorum da çok alakasız olur şu anda.