Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
An itibariyla yasadigim problemdir. Aslinda bugün sabah kernel 6.10.2 ile de yasadigimi dusunuyorum ama emin degilim. Ryzen islemcilerde yasaniyor sadece, 6.10.3'te cok fazla AMD ile ilgili commit bulunmasi suphemi arttirdi. Asagidaki konuda bircok insan ayni problemi yasadigindan bahsetmis sizde durumlar nasıl merak ettim.

Çözüm
Ben hiç yaşamadım. Masaüstü kullanıyorum, o yüzden daha fazla yorum yapmayacağım. Attığınız forum sayfasında sürekli commitler atılıyor sorun hakkında. İleride çözülür herhalde. Artık çip teknolojisinin sonuna mı geldik falan diye kafamda teoriler kuruyorum da çok alakasız olur şu anda.
Bazen sistemin log alabilecek firsati olmuyor bir sorun tetiklendiginde. Sorun kernel devlerine zaten raporlanmistir diye raporlama ihtiyaci hissetmedim o yuzden takip edemiyorum gelismeleri, acelem de yok duzeltilene kadar bekleyebilirim.

Sorunu yasayanlar linkteki patchi deneyebilir mi?

Benim 7600X ile bir kez yasandi 6.10.2'de Arch Linux'ta.
Ne zaman oldugunu hatirliyor musun? Bugun 6.10.3 ile en az 3 kere yasadim kisa araliklarla. Sabah da sanirim 6.10.2 kullanirken bir kere yasadim. Yakin zamanda gizli bios ayarlarinda birkac degisiklik yaptim sorunun ondan kaynakli olup olmadigina emin olmaya calisiyorum da.

6.10'dan beri Ryzen 5 5600 ile her sürümü kullanıyorum. Hiç watchdog tetiklenmedi veya bilgisayar durup dururken restart atmadı. 6.10.5 var şu anda. Hiç restart sorunu yaşamadım. Prefcore eklendiğinden beri prefcore ve active p-state sürücüsü kullanıyorum. Hiç problem yaşamadım işlemci yüzünden.

6.10'dan beri Ryzen 5 5600 ile her sürümü kullanıyorum. Hiç watchdog tetiklenmedi veya bilgisayar durup dururken restart atmadı. 6.10.5 var şu anda. Hiç restart sorunu yaşamadım. Prefcore eklendiğinden beri prefcore ve active p-state sürücüsü kullanıyorum. Hiç problem yaşamadım işlemci yüzünden.
Yani bu bir sorun olmadiginin gostergesi olabilir mi acaba?

Bu hata için herhangi bir çekirdek yaması veya microcode yayımlanmadı.
En erken tarih mayısa kadar gidiyor EPYC için, PC segmentine ağustosta yayınlandığı söyleniyor. Ondan önce bir de temmuzda yapılan bir commit var. Çok dikkatli bakmadım.