Çözüldü Ryzen islemcilerde Kernel 6.10.3 Random reboot problemleri

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan gen2
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
  • Mesaj Mesaj 25
  • Görüntüleme Görüntüleme 529
  • Etiketler Etiketler
    kernel ryzen
Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
1
An itibariyla yasadigim problemdir. Aslinda bugün sabah kernel 6.10.2 ile de yasadigimi dusunuyorum ama emin degilim. Ryzen islemcilerde yasaniyor sadece, 6.10.3'te cok fazla AMD ile ilgili commit bulunmasi suphemi arttirdi. Asagidaki konuda bircok insan ayni problemi yasadigindan bahsetmis sizde durumlar nasıl merak ettim.

Çözüm
Bazen sistemin log alabilecek firsati olmuyor bir sorun tetiklendiginde. Sorun kernel devlerine zaten raporlanmistir diye raporlama ihtiyaci hissetmedim o yuzden takip edemiyorum gelismeleri, acelem de yok duzeltilene kadar bekleyebilirim.

Sorunu yasayanlar linkteki patchi deneyebilir mi?

Ben hiç yaşamadım. Masaüstü kullanıyorum, o yüzden daha fazla yorum yapmayacağım. Artık çip teknolojisinin sonuna mı geldik falan diye kafamda teoriler kuruyorum da çok alakasız olur şu anda.
Olabilir biz bu işlemcileri çok zorluyoruz. 13 ve 14. Nesil Intel işlemcilerin bayağı bir sorunu var. Biz sanırım işlemcilerin limitine geldik.

Bazen sistemin log alabilecek firsati olmuyor bir sorun tetiklendiginde. Sorun kernel devlerine zaten raporlanmistir diye raporlama ihtiyaci hissetmedim o yuzden takip edemiyorum gelismeleri, acelem de yok duzeltilene kadar bekleyebilirim.

Sorunu yasayanlar linkteki patchi deneyebilir mi?

Son düzenleme:
Çözüm
@001 ve @gen2'de fark ettiğim durum iki CPU'nun da iGPU'ya sahip olması. Bu durumda benim işlemcimde iGPU olmadığı için sorun yaşamıyorum diye tahmin ediyorum. Patch'da amdgpu'ya workaround ekliyor. Bu patch'ın çekirdeğe eklenmesi lazım.

Patchledik bakalim duzelecek mi bilmiyoruz daha.

Son düzenleyen: Moderatör:
Patchledik bakalim duzelecek mi bilmiyoruz daha.
Zamanla belirtirsiniz.

Bu arada Gentoo'nun over-to-air gibi paket bazında patch uygulamasını çok seviyorum. QEMU'ya 60 FPS patchı, kernel'e -O3, -march=native patchları falan uygulanabiliyor. Uygulanabilmesinden ziyade bu kadar kolay olması hoşuma gidiyor. Şimdi Arch'da olsan oraya at, buraya at falan uğraşır durursun.

E source based bir dagitimda otomatik patchleme sistemi olmasi dogal gayet, her turlu imkanindan faydalanabilemeseydin eksik bir dagitim olurdu.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…