An itibariyla yasadigim problemdir. Aslinda bugün sabah kernel 6.10.2 ile de yasadigimi dusunuyorum ama emin degilim. Ryzen islemcilerde yasaniyor sadece, 6.10.3'te cok fazla AMD ile ilgili commit bulunmasi suphemi arttirdi. Asagidaki konuda bircok insan ayni problemi yasadigindan bahsetmis sizde durumlar nasıl merak ettim.
Ben hiç yaşamadım. Masaüstü kullanıyorum, o yüzden daha fazla yorum yapmayacağım. Attığınız forum sayfasında sürekli commitler atılıyor sorun hakkında. İleride çözülür herhalde. Artık çip teknolojisinin sonuna mı geldik falan diye kafamda teoriler kuruyorum da çok alakasız olur şu anda.
Bazen sistemin log alabilecek firsati olmuyor bir sorun tetiklendiginde. Sorun kernel devlerine zaten raporlanmistir diye raporlama ihtiyaci hissetmedim o yuzden takip edemiyorum gelismeleri, acelem de yok duzeltilene kadar bekleyebilirim.
Ben hiç yaşamadım. Masaüstü kullanıyorum, o yüzden daha fazla yorum yapmayacağım. Artık çip teknolojisinin sonuna mı geldik falan diye kafamda teoriler kuruyorum da çok alakasız olur şu anda.
Ben hiç yaşamadım. Masaüstü kullanıyorum, o yüzden daha fazla yorum yapmayacağım. Attığınız forum sayfasında sürekli commitler atılıyor sorun hakkında. İleride çözülür herhalde. Artık çip teknolojisinin sonuna mı geldik falan diye kafamda teoriler kuruyorum da çok alakasız olur şu anda.
Bazen sistemin log alabilecek firsati olmuyor bir sorun tetiklendiginde. Sorun kernel devlerine zaten raporlanmistir diye raporlama ihtiyaci hissetmedim o yuzden takip edemiyorum gelismeleri, acelem de yok duzeltilene kadar bekleyebilirim.
@001 ve @gen2'de fark ettiğim durum iki CPU'nun da iGPU'ya sahip olması. Bu durumda benim işlemcimde iGPU olmadığı için sorun yaşamıyorum diye tahmin ediyorum. Patch'da amdgpu'ya workaround ekliyor. Bu patch'ın çekirdeğe eklenmesi lazım.
@001 ve @gen2'nin arasında fark ettiğim durum iki CPU'nun da iGPU'ya sahip olması. Bu durumda benim işlemcimde iGPU olmadığı için sorun yaşamıyorum diye tahmin ediyorum. Patch'da amdgpu'ya workaround ekliyor. Bu patch'ın çekirdeğe eklenmesi lazım.
Bu arada Gentoo'nun over-to-air gibi paket bazında patch uygulamasını çok seviyorum. QEMU'ya 60 FPS patchı, kernel'e -O3, -march=native patchları falan uygulanabiliyor. Uygulanabilmesinden ziyade bu kadar kolay olması hoşuma gidiyor. Şimdi Arch'da olsan oraya at, buraya at falan uğraşır durursun.
Bu arada Gentoo'nun over-to-air gibi paket bazında patch uygulamasını çok seviyorum. QEMU'ya 60 FPS patchı, kernel'e -O3, -march=native patchları falan uygulanabiliyor. Uygulanabilmesinden ziyade bu kadar kolay olması hoşuma gidiyor. Şimdi Arch'da olsan oraya at, buraya at falan uğraşır durursun.