Ali Çelik

Uzman
İlk kez overclock (OC) denemesi yapacağım. Amacım çok yüksek değerlere ulaşmak değil, Ryzen Master üzerinden basit bir şekilde işlem gerçekleştirmek. Anakart BIOS ayarlarında PBO’yu aktif ettim, +250 MHz yükseltme ekledim ve undervolt olarak -28 değerini girdim. Ardından Ryzen Master üzerinden “Auto OC” ve “All Core” seçeneklerini kullanarak test başlattım.

Şu anda merak ettiğim nokta, başka yapmam gereken bir işlem olup olmadığı. Örneğin, işlemcideki sanal çekirdekleri (SMT) kapatarak overclock yapsam daha yüksek değerlere ulaşabilir ve oyun performansımı artırabilir miyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
İlk kez overclock (OC) denemesi yapacağım. Amacım çok yüksek değerlere ulaşmak değil, Ryzen Master üzerinden basit bir şekilde işlem gerçekleştirmek. Anakart BIOS ayarlarında PBO'yu aktif ettim, +250 MHz yükseltme ekledim ve undervolt olarak -28 değerini girdim. Ardından Ryzen Master üzerinden “auto oc” ve “all core” seçeneklerini kullanarak test başlattım.

Şu anda merak ettiğim nokta, başka yapmam gereken bir işlem olup olmadığı. Örneğin, işlemcideki sanal çekirdekleri (SMT) kapatarak overclock yapsam daha yüksek değerlere ulaşabilir ve oyun performansımı artırabilir miyim?

SMT'yi kapatma.
Cinebench R23
veya OCCT stress test ile 10-15 dakika stabilite testi yap.
Maksimum sıcaklık 90 derecenin altındaysa ve sistem stabilse, mükemmel ayardasın.
Daha fazlasını istersen Curve Optimizer per-core ayarı ile oynayabilirsin bazı çekirdeklerde -30, bazılarında -25 gibi.

Oyunlarda test ettiğimde sabit 5250 MHz çalılıyor. Bunun üzerine çıkaramıyorum sanırım, BIOS'ta uyarı veriyor. 7500F son hızı limitli bir işlemci mi?