Pil koruma ayarları falan maksimumda ve hep telefonumu yüzde 80'e kadar şarj edip, 10-15 arasına geldiğinde de şarja takıyor, sürekli buna dikkat ederek kullanıyorum.
Dün öğlen 12'de şarja taktım, 80 oldu, sonrasında gittim akşam yatmadan önce (gece 12'den biraz önce) bir daha şarja takıp yatağa girerken şarj 80'deyken çektim ve yatağın yanına koydum.
Sabah uyandığımda şarjı bitmişti. Bu nasıl olabiliyor?
Bir önceki gün ben uyurken yüzde 2 3 bile şarj kullanılmamış, bu gece 80'den 0'a geldi.
Kullanımda da sadece yüzde 3 Google maps ve yüzde 0.1 Google Play hizmetleri gözüküyor, başka hiçbir bilgi yok.
Sabah uyandığımda tek farklı olan şey Samsung services Manager diye bir şeyin bir şeyler yüklendi zırvasıydı ona da bastım hiçbir şey olmadı ve gitti bildirim.
Hocam şu ayarları düzenler misiniz?
Bu olmazsa servise gönderin.
Bağlantılar:
Ayarlar > Bağlantılar > Diğer Bağlantı Ayarları > Yakındaki cihazı tarama = Kapalı
Ayarlar > Bağlantılar > Diğer Bağlantı Ayarları > Yazdırma = Kapalı
Ayarlar > Bağlantılar > Wi-Fi > Sağ Üst Noktadan Gelişmiş ayarlar > Hotspot 2.0 = Kapalı
Ayarlar > Konum > Konum Servisleri > Acil Durum Konum Hizmeti = Kapalı
Ayarlar > Konum > Konum Servisleri > Deprem Uyarıları = Kapalı
Ayarlar > Konum > Konum Servisleri > Google Konum Geçmişi = Kapalı
Ayarlar > Konum > Konum Servisleri > Google Konum Paylaşımı = Kapalı
Ayarlar > Konum > Konum Servisleri > Wifi ve Bluetooth taraması = Kapalı
Güvenlik ve Gizlilik:
Ayarlar > Güvenlik ve Gizlilik > Gizlilik > Diğer gizlilik ayarları > Kişiselleştirme servisi = Kapalı
Ayarlar > Güvenlik ve Gizlilik > Gizlilik > Diğer gizlilik ayarları > Tanılama verisi gönderin = Kapalı
Ayarlar > Güvenlik ve Gizlilik > Gizlilik > Diğer gizlilik ayarları > Reklamlar > Reklam Kimliğini silin
Ayarlar > Güvenlik ve Gizlilik > Gizlilik > Diğer gizlilik ayarları > Kullanım ve teşhis aracı = Kapalı
Google:
Ayarlar > Google > Covid-19 = Kapalı
Ayarlar > Google > Cihazımı bul = Kapalı
Ayarlar > Google > Cihazlar ve paylaşım > Cihazlar > Etrafımdaki cihazları tara = Kapalı
Ayarlar > Google > Cihazlar ve paylaşım > Yakındakilerle paylaş = Kapalı
Ayarlar > Google > Cihazlar ve paylaşım > Yayın seçenekleri = Kapalı
Ayarlar > Google > Paylaşılan verileri kullanarak kişiselleştirme = Kapalı
Cihaz Bakımı:
Ayarlar > Pil ve cihaz bakımı > Pil > Diğer Pil ayarları > Adaptif Pil = Açık
Ayarlar > Hafıza > Ram Plus = Kapalı
İsteğe bağlı:
- Senkronizasyon = Kapalı (Maili sürekli kullanmıyorsanız manuel eşitleyebilirsiniz veya rutin oluşturup şarja bağlandığında açılacak şekilde rutin oluşturabilirsiniz)
- Otomatik Güncellemeler = Kapalı (Ayda 1 güncelleme geldiği için ara sıra manuel kontrol edilebilir)
- Play Store > Play Protect = Kapalı (Cihazda virüs tarayıcı var zaten isteğe bağlı olarak kapatılabilir)
- Play Store > Ayarlar > Ağ tercihleri > Uygulamaları otomatik güncelleme (isteğe bağlı)
Kaynakça:
SAMSUNG GALAXY S23/S23+ [ANA KONU] | DonanımHaber Forum » Sayfa 668