Detaylar
Kim cevapladı?- Katılım
- 21 Aralık 2023
- Makaleler
- 1
Çok kusursuz gözüküyor, laf olsun diye değil, gerçekten bir an durup şaşkın baktım. Fotoğrafın kalitesi inanılmaz güzel. Zaten şu sıralar Samsung’a geçmeyi düşünüyordum, bu kare de tam üstüne geldi, iyi oldu. Peki, bu son eklediğin fotoğrafta ne kadar oynama var? Ufak dokunuşlar mı yoksa neredeyse hiç mi?
DarthGorsoy
Bilgin
Çok kusursuz gözüküyor, laf olsun diye değil, gerçekten bir an durup şaşkın baktım. Fotoğrafın kalitesi inanılmaz güzel. Zaten şu sıralar Samsung’a geçmeyi düşünüyordum, bu kare de tam üstüne geldi, iyi oldu. Peki, bu son eklediğin fotoğrafta ne kadar oynama var? Ufak dokunuşlar mı yoksa neredeyse hiç mi?
Telefonun bildiğimiz kamera kısmından cektim. Mesela gökyüzü cok parlıyorsa 2-3 stop küçük küçük onu kısıyorum, ışık bana doğru ters vurduğu icin etraf gölge (karanlık) kalıyorsa yine 2-3 stop gölge açıyorum ufaktan. Burada da dediğim minimal oynamalar var. Bazen telefon renk sıcaklığını sahneye yakıştıramadigim bir şekilde uyguluyor onu değiştiriyorum. Bunlar JPEG çekimler icin, sorduğun fotoğraf icin geçerli. RAW çekince kapkaranlık dümdüz fotoğraf geliyor tabii orası tamamen sana kalıyor.
DarthGorsoy
Bilgin
Bende de S24 FE var ama bu kadar iyi fotoğraf çekemiyorum. Bir ayar yapmam mı gerekiyor? Yapay da olsa.
Pro modda RAW çekip elle işlemen gerekiyor hocam. Bu çektiğimde JPEG de olsa dinamik aralık yüksekti.