DarthGorsoy

Bilgin
Makaleler
48
Yer
TR
Cihaz
Samsung Galaxy S23 FE
Arkadaşlar, herkese sağlıklı günler diliyorum.

Telefonu 2024 Şubat ayından beri kullanmaktayım. Şu an köyde olduğum icin yogun olarak telefonda takılıyorum ve pilim epey hızlı bitiyor. Kimi zaman 15-80 koruması açık kimi zaman da kapalı. Özellikle 80 sınırı açıkken 15'e dusmesi epey hızlı oluyor ya da bana oyle hissettiriyor.

120Hz, adaptif parlaklık ve yoğun Adobe uygulamalari kullanimi sonucu bana normal geliyor zira Exynos işlemciler pili sanırsam uçuruyormuş.

Mesela, %110 civarı pille 6 saat 50 dakika ila 7 saat arasi ekran süresi almışım. Gun icinde 2 defa şarj ettiğim de oluyor. Yine mesela, %133 pille 6 saat 53 dakika ekran suresi almışım, buna: 2 saat WhatsApp kullanimi ve 1 saat kız arkadaşımla görüntülü konuşmam falan da dahil. Yine Opera 4 saat, YT 1-2 saat ayrica müzik dinlemişim, yürüyüş yaparken de Health calistirmisim. Telefon sürekli 4.5G mobil veriye bağlı, konum sürekli açık. Video, müzik ve görüşme yaparken BT kulaklık bağlı. Köyde olduğum icin de telefon sürekli hat arıyor olabilir.

Pil durumu "iyi" görünüyor. Onda bir sorun yok ama her zaman ayarında şarj edemiyor, kimi zaman 5'te taktığım oluyor kimi zaman bir yere çıkacağım diye 50'de takip 70"te çıkardığım da. Ayrica, telefon 35 ve üzeri derecelerdeki Muğla havası yüzüne kimi zaman iyi ısınıyor. Vantilatörün önüne koyduğum oluyor ya da klimayı acip telefonu salona bıraktığım. Bu da etkiliyordur belki.

Güvenlik yaması 1 Haziran 2025 tarihli, ayrıca:
1000239733.webp

Sorayım dedim.

Son düzenleme:
Pek bir sorun göremedim. Pil değiştirme zamanı gelince kolayca değiştirilebilen bir şey. Bu yüzden bende canavarlar gibi pili zorlarım mesela. 2-3 Yılda bir de değiştiririm.

Pek bir sorun göremedim. Pil değiştirme zamanı gelince kolayca değiştirilebilen bir şey. Bu yüzden bende canavarlar gibi pili zorlarım mesela. 2-3 Yılda bir de değiştiririm.

Bu cihazları esnek kullanim icin alıyoruz sonuçta, sürekli o sınıra uyacak olsam ömrüm biter :D ben de 2026'nın sonunu çıkarırsa, 2027'nin başı gibi değiştiririm muhtemelen. Ya da fazladan 1-2 sene daha orijinal bataryayla devam edip telefonu değiştiririm.

Gayet iyi. S23 FE için ısınma sorunları olduğunu duydum. Çok da ısınmıyorsa uzun süre götürür. Bir pil değişimi yeterli olur :hehehe:

Valla telefon taş gibi ama arkadaki tahliye sistemine rağmen ısınıyor. Bizimkilere yardim ederken hayvanlara ot falan atayım diye saman balyalarina girince her yeri toz, saman oluyor. Çeşmenin altina tutup yıkıyorum valla mis gibi oluyor :rofl:

Vallahi telefon taş gibi ama arkadaki tahliye sistemine rağmen ısınıyor. Bizimkilere yardim ederken hayvanlara ot falan atayım diye saman balyalarina girince her yeri toz, saman oluyor. Çeşmenin altina tutup yıkıyorum vallahi mis gibi oluyor :rofl:

Exynos'lar genel olarak öyle. İzmir sıcağında benim telefon oyun vs oynayınca ısınıyor. Yoksa normal çevre sıcaklığında geziyor.

S22 ile en iyi 8 saat %97 kullanım almıştım. Rekorum o