Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

Eshler

Başarılı
Merhabalar, başlıkta belirttiğim gibi sözümona iyileştirme güncellemesinden beridir kasmayan oyun kasmaya başladı. MLBB oynuyorum cihaz ısındıktan sonra mavi bir bildirim çizgisi uyarısı alıyor. Isınması normal ama önceye göre daha çok ısınıyor ve hiç yaşamadığım kasma Sorunu yaşar oldum. Grafik ayarlarını düşüğe almama rağmen bunu yaşıyorum. Cihazı sıfırlamalı mıyım yoksa direkt servise mi göndereyim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
Merhaba, başlıkta belirttiğim gibi sözümona iyileştirme güncellemesinden beridir kasmayan oyun kasmaya başladı. MLBB oynuyorum cihaz ısındıktan sonra mavi bir bildirim çizgisi uyarısı alıyor. Isınması normal ama önceye göre daha çok ısınıyor ve hiç yaşamadığım kasma sorunu yaşar oldum. Grafik ayarlarını düşüğe almama rağmen bunu yaşıyorum. Cihazı sıfırlamalı mıyım yoksa direkt servise mi göndereyim?

O telefonun alt çerçevesinde çıkan mavi çizgi GOS'un işlem yaptığını belirtiyor. GOS'u kapatmanı tavsiye ederim, cihaz ısındığında performans düşüşü yaşatıyor durduk yere drop sokuyor.

Kapatmak için; Oyun içinden Game Booster açıp sıcaklık yazısına tıklayıp "Performansı otomatik yönet" seçeneğini devre dışı hale getir. Ardından Game Booster ayarlarına girip labs kısmından "alternatif oyun performansı yönetimi" seçeneğini aktif hale getir.

Ayrıca Good guardians uygulamalarından Thermal Guardian uygulamasını kullanarak cihazın max sıcaklığını 2 derece arttırabilir, işlemcinin geri adım atmasını ve ekran parlaklığını kısmasını engelliyebilirsin.
İkisini de yapınca çok şey değişiyor.
Oyunları GOS yönetiyor. GOS'u düşürmedikçe bir yararı yok.
Konuda söylenmis zaten oyunlarda ise yaramadığı.
@Cruslan 'a da sorabilirsin.

Oyunları gos yönetiyor. Gos'u düşürmedikçe bir yararı yok.
Konuda söylenmis zaten oyunlarda ise yaramadığı.
@Cruslan'a da sorabilirsin.

Ben şahsen oyunlarda farkı hissediyorum. Sıcaklıkları kontrol ettiğimde Thermal Guardian'dan 2 derece arttırdığımda cihaz çok daha ısınıyor ve drop yemiyorum. Hatta bir ara çok ısınmasından şikayet edip stok ayara çektiğimde drop yemeye başlamıştım, o yüzden tekrar +2 derecede kullanıyorum.

Cihaz: A50

Ben şahsen oyunlarda farkı hissediyorum. Sıcaklıkları kontrol ettiğimde Thermal Guardian'dan 2 derece arttırdığımda cihaz çok daha ısınıyor ve drop yemiyorum. Hatta bir ara çok ısınmasından şikayet edip stok ayara çektiğimde drop yemeye başlamıştım, o yüzden tekrar +2 derecede kullanıyorum.

Cihaz: A50
Cihazın yüksek sıcaklıklara maruz kalması batarya sağlığı için çok zararlı. Ayrıca anakart ve bileşenlerinin yanma riski artar. Sonuçta pasif ve kısıtlı soğutmaya sahip cihazlar bunlar.

Cihazın yüksek sıcaklıklara maruz kalması batarya sağlığı için çok zararlı. Ayrıca anakart ve bileşenlerinin yanma riski artar. Sonuçta pasif ve kısıtlı soğutmaya sahip cihazlar bunlar.

Evet farkındayım, cihaz tehlikeli sıcaklıklara çıkmıyor, çıksada kendini kilitliyor zaten.

S23'ü bile kastırıyorsa ONE UI 6.1, o zaman orta sınıf telefonları kastırması normal. Çok sıkıntı bir güncelleme bu. Bu güncelleştirmeleri kullanıma sunmadan önce, kalite kontrol yapılmıyor mu?