4 senelik S21 cihazım bozulduktan sonra S23'e geçiş yaptım. Cihazı 1 aydır kullanıyorum ve S21'de gündelik çok fazla ihtiyacım olan özellikler çalışmıyor.
S23'ü Tab S9 Plus ve Buds Pro ile deneyimledim.
İlk çalışmayan özellik Quick Share. Bu özelliği gün içinde tablete dosya atmak için çok kullanıyordum fakat S23'ü aldığım gün One UI 6.1'e güncelledikten sonra çalışmamaya başladı.
Her türlü şeyi denedim ama nafile.
İkinci yine One UI 6.1 ile bozulan özellik Otomatik Erişim Noktası.
Cihazda bu özelliği açtığımda 15 saniye sonra otomatik kapanıyor. Bunun sebebini araştırdığımda Güvenli Klasör ile çakıştığından otomatik kapandığını öğrendim.
Güvenli klasörü silmeden de açılmıyor.
Üçüncü sorun ise Buds Pro kulaklığımda eskiden Whatsapp'tan bildirim geldiğinde "Whatsapp" diye uygulama ismini duyuyordum. S23'te bu özellik açık olmasına rağmen hiçbir şekilde gelmiyor.
Dördüncü sorunum evdeki Wi-Fi stabil olmasına rağmen kafasına göre "Ağ kalitesi arttığında bağlantı sürdürülecek." demesi. Wi-Fi aç kapat yapınca düzeliyor.
Bu arada bu özellikler S21'de One UI 6.1 ile sorunsuz çalışıyordu.
Üçüncü ve dördüncü sorunlar çok önemli olmasada birinci ve ikinci sorunlar benim için hayati önem taşıyor.
İlk iki sorun yüzünden tablet ile olan deneyimim mahvoldu. Normalde direk dosyayı atarken şimdi uğraşıp duruyorum. En sonunda da pişman olup vazgeçiyorum.