S24 FE pil aşırı hızlı bitiyor

Yavuz Yaşar

Uzman
Şubat'ta aldım telefonu ama ilk kez açmam 30 Temmuz'du. Yani yaklaşık 7-8 gün oldu. ChatGPT ilk başta kalibrasyon olmayabilir diyordu. Şarjı 20-80 kullanıyorum normalde. 3 gün önce 0-100 yapmıştım bir kere onun dışında en çok düştüğü 12 falan oluyordu ama normal bir telefon Instagram'da 2 saat 30 dakikada %35 şarj kullanmaz bence.
Çoğu kişi optimizasyondan dolayı olduğunu söylüyor. Ben telefonu alır almaz direkt olarak tüm güncellemeleri yaptım. Doğal olarak One UI 7.0'a güncellendi.

2.30 saat instagramda %35 yediyse normal. 7-8 saat ekran süresi verir tam şarj ile.

Artı -2 Eksi
2.30 saat Instagram'da %35 yediyse normal. 7-8 saat ekran süresi verir tam şarj ile.

Ama arka plan tüketimleri de var. Mesela ekranda 1 dakikadan daha az duran uygulama bile %4 şarj kullanmış bu sistem servisi falan da değil uykuya aldım zaten de.

Adaptif pili kapatın.

Kapattım. Ben daha önce görseydim zaten o tür şeyleri kapatırım. Benim telefonu kullanımını öğrenene kadar 1-2 ay geçer o zamana kadar zehir eder telefonu.

Samsung members da tanımlama yaptım pilde bir sorun "yokmuş"

Daha yeni kutudan açmışsınız. Özellikle fazla kapalı durmuş pilin kendine gelmesi gerekiyor. Ayrıca Instagram bütün telefonlarda deli gibi sömürüyor.
One UI 7 de pil tüketimi arttı ama güvenlik güncellemeleri ile az da olsa düzeltildi. Samsung (yersen) UI 8 de düzelteceğiz dediler bakacağız. Ben S22 de Instagram hariç 6 7 saat alıyorum her zaman.

Bir ayar 80'e kadar şarj ediyor (istediğiniz yüzdeye kadar ayarlayadabilirsin) bazıları ise telefon uyuduğunda şarj etmeyip, uyanacağın zamanı tahmin edip ona göre şarj edecek ayarda var.

O dediğin "Pil Sağlığı" özelliği değil miydi? Biraz baktım da bu özelliğin ne olduğuna dair, uygulamaları kullanım alışkanlığına göre arka planda açıp kapatıyor gibi bir şeyler diyorlardı.

Hala tam anlamadım, şimdi bunu kapatınca pil ömrü artıyor mu?

Telefon daha yeni olduğu için telefonu kullanımınızı analiz ediyor, pil bölümüne gittiğinizde "Bitmesine .. kaldı" yazan yerde "Pil kullanımınız öğreniliyor" yazar. Orası normale dönene kadar bu şekilde devam edersiniz fakat o kadar uzun sürmez.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…