S24 FE pil aşırı hızlı bitiyor

Yavuz Yaşar

Uzman
Şubat'ta aldım telefonu ama ilk kez açmam 30 Temmuz'du. Yani yaklaşık 7-8 gün oldu. ChatGPT ilk başta kalibrasyon olmayabilir diyordu. Şarjı 20-80 kullanıyorum normalde. 3 gün önce 0-100 yapmıştım bir kere onun dışında en çok düştüğü 12 falan oluyordu ama normal bir telefon Instagram'da 2 saat 30 dakikada %35 şarj kullanmaz bence.
Çoğu kişi optimizasyondan dolayı olduğunu söylüyor. Ben telefonu alır almaz direkt olarak tüm güncellemeleri yaptım. Doğal olarak One UI 7.0'a güncellendi.

Adaptif pil ayarı öyle bir şey zaten. Pil sağlığı ile alakalı.
Ama uygulamaları kullanım alışkanlığına göre açıp kapatmıyor.

"Ayarlar>Pil>Ayrıntıları gör" kısmından çıkan ekranı ve geçmiş günleri atarsanız daha net yorum yapabiliriz. Ben hem S24 hem de S24 FE kullanıcısıyım, karşılaştırma da yapabiliriz.

Ne işe yarıyor o özellik?

Yazdığına göre senin telefonu nasıl kullandığına göre arka plan uygulamaları ile uğraşıyor.

Bir ayar 80'e kadar şarj ediyor (istediğiniz yüzdeye kadar ayarlayadabilirsin) bazıları ise telefon uyuduğunda şarj etmeyip, uyanacağın zamanı tahmin edip ona göre şarj edecek ayarda var.

%80'e kadar şarj edip durduran pil koruması.

"Ayarlar>pil>ayrıntıları gör" kısmından çıkan ekranı ve geçmiş günleri atarsanız daha net yorum yapabiliriz. Ben hem S24 hem de S24 FE kullanıcısıyım, karşılaştırma da yapabiliriz.

Fotoğraf boyutu çok yüksek ama ben yazayım.

Pil bilgileri.

Pil durumu.
Şarj olmuyor.

Pil seviyesi %78

Pil kapasitesi 4700 mAh (tipik)

Pil sağlığı.
%100

Pil döngüsü sayısı 6

Üretim tarihi
03 Eylül 2024.

İlk kullanım tarihi.
30 Temmuz 2025.

Tipik kapasite, üçüncü taraf laboratuvar koşullarında test edilmiştir. Tipik kapasite, ıec 61960 standardına göre test edilmiş pil örneklerindeki pil kapasite sapması göz önünde bulundurularak alınmış tahmini ortalamadır. Nominal kapasite, 4565 MAh'dir. Gerçek pil ömrü; ağ ortamı, kullanım şekli ve diğer faktörlere bağlı olarak değişebilir.

Kullanımları akşama doğru atayım çünkü yeni çektim şarjdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…