S24+ şarjı hızlı gidiyor

michaelscarn

Çalışkan
Cihaz
Samsung Galaxy S24+
Merhaba.
Telefonu alalı 2 hafta oldu. İlk günlerde bazen 7 saati gördüğüm dahi oluyordu. Şimdi maksimum 6-6.5 civarı görüyorum ki o da nadir.

Ekran 120 Hz kullanıyorum, QHD+, adaptif parlaklık açık ve genelde %15-20 seviyelerinde. Kullanım olarak genelde günde 1-2 saat WhatsApp üzerinden görüntülü görüşme yapıyorum. Bunun dışında normal bir kullanımım var diyebilirim, gündelik işler sosyal medya vs. Nadiren oyun da oynarım.

Arka plan süresi neden bu kadar fazla olabilir?
Kullanımıma göre bu performans iyi mi?
Garantiye/servise göndermeli miyim?

*İlk defa 120 Hz bir telefon kullandım. Gayet memnunum mümkünse ondan feragat etmek istemiyorum. QHD+ çözünürlük de tatmin ediyor. 38bin TL'ye aldığım telefonu önemli özelliklerinden feragat etmeden en performanslı şekilde kullanmak istiyorum.

Dosya Ekleri

• 1.webp
    120,9 KB · Görüntüleme: 97
  • 2.webp
    131,9 KB · Görüntüleme: 80
  • 3.webp
    131,1 KB · Görüntüleme: 87
  • 4.webp
    127,3 KB · Görüntüleme: 74
  • 5.webp
    133,8 KB · Görüntüleme: 104
Son düzenleyen: Moderatör:
QHD+’dan FHD+’a geçerseniz çok fark ettirir. Exynos işlemci + 120Hz + QHD+ ile bu sürelerden fazlasını beklememek lazım zaten. Bu cihazlarda QHD+ gereksiz bence zaten.

Bence bir sorun yok.45 Vatt kafa alp o açığı giderebilirsin.

QHD+’dan FHD+’a geçerseniz çok fark ettirir. Exynos işlemci + 120Hz + QHD+ ile bu sürelerden fazlasını beklememek lazım zaten. Bu cihazlarda QHD+ gereksiz bence zaten.
araştırdıktan sonra gayet mutlu bir şekilde aldım oysa. QHD+ kullanmamanın çözüm olması üzücü. telefonun maksimum verimini almak istiyorum, o kadar para vermişken bir yerlerden kısmak gereksiz geliyor. wipe cache işlemi yapacağım, ve yakınımdaki samsung merkezine gidip göstereceğim sanırım. 7-8 saatlere hatta 10 saatlere çıkanlar o süreleri nasıl alıyor acaba? bazıları yüksek ayarda kullanıyorum da diyor

Bence bir sorun yok.45 Vatt kafa alp o açığı giderebilirsin.
orijinal 25 watt ile 1 saatte şarj oluyor, 45'e ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum yine de teşekkür ederim

Sizce pil korumasını adaptiften temele almalı mıyım? Yatmadan şarja takıp sabah şarjdan alıyorum

Kamera, telefon donaniminda en cok sarj yiyen etkenlerden. Her gun 1-2 saat calismasi soz konusu oldugunda normal geldi bana. Zaten dikkat ederseniz farkli gunlerde kamera kullanim suresinin degismesi etki etmis ekran suresine. Gorusme yapmadiginiz bir gune ait ekran sureniz varsa daha dogru yorum yapilabilir.

QHD+ cozunurlugu kapatmak bir nebze kirabiliyor. Cunku DDIC ve GPU'nun render'i degisir ama buram buram etki edecegini sanmiyorum. Cunku calisan pikseller ayni, sadece isleme sureci degisiyor. Oyunda bu etki eder ama gunluk hayatta pek etmez.

Bu testte de cok yakin ekran sureleri almislar mesela:

Son düzenleme:
sanırım en son 1 hafta öncesinin pil durumuna bakabiliyoruz, görüşme yapmadığım bir güne şimdilik erişemiyorum maalesef.

ben de dediğiniz gibi benzer performans sergilediklerini duydum. bu durumda:
-wipe cache partition yapmak
-telefonu yedekleyip güvenilir bir telefoncuya sonrasında samsung yetkili servisine göstermek
-en kötü ihtimal sıfırlamak

seçenekleri kalıyor elimde, doğru mudur?

tabii FHD+'a dönmek de var ama son tercihim olur herhalde

Günde kaç kere şarja takıyorsun telefonu?

Günde kaç kere şarja takıyorsun telefonu?
gece yatmadan takıp sabah şarjdan çıkarıyorum. bu verilerde gün içerisinde şarja takmamış olmam lazım. maksimum akşama doğru çok düşünce 12'de değil de 10'da takıyorum biraz şarjda kullanıp gece şarjda bırakıyorum o kadar

Yani eğer günde 1 kere şarja takıyorsan telefonu, çok dert edilecek bir konu değil bana kalırsa. Bir de telefonu ne kadar zorlarsan gün içinde, bir süre sonra şarj konusunda daha iyi gidiyor.

Yani eğer günde 1 kere şarja takıyorsan telefonu, çok dert edilecek bir konu değil bana kalırsa. Bir de telefonu ne kadar zorlarsan gün içinde, bir süre sonra şarj konusunda daha iyi gidiyor.
bu durumda işi zamana bırakıp kullanıma devam mı etmeli yoksa satın alımdan 17 gün geçtiği için değişim/garanti işleriyle mi uğraşmalı sizce?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…