ADueCarmen

Çalışkan
Selam. 5 yıldır iPhone 11 64 GB kullanıcısyıım pil sağlığı %76.

Artık telefon değiştirmek istiyor hem kastığından dolayı hem de hafıza yetmiyor. ileride sorun yaşamamak için 256 GB telefon alacağım.

Kullanım senaryom -> Günlük kullanım. Oyun vs oynamam telefonu zorlayacak bir şeyler yapmam. Max dizi video izlerim arada video çekerim fotoğraf çekerim sosyal medyada takılırım o kadar.

Yeni Apple'lardan IP16'ya ya baksam 65k. En üst seviye olmayan bir telefon için o kadar vermek istemiyorum. İP16E'ye baksam 50k. Aslında fena değil ama MagSafe olmaması, tek kamera olması, zaten iPhone 11'de olan çentiğin ekranda bulunması, telefonun yeni hissettirmemesi de 16e almamı engelliyor. Ekosistem olarak da sadece AirPods Pro V2 sahibiyim de onu da satarım artık yapacak bir şey yok.

Android kısmına gelince de S24+39k. S25 43-45k. S25+ 49k. Burada bu üçü arasında kaldım. Kamera neredeyse farkları yok. Ekran olarka da öyle. Biliyorum S25 ailesinde çok daha iyi bir işlemci var. Uzun kullanımda çok daha iyi sonuç verecektir ilerleyen yıllarda ama 10k fazladan vermeye de değer mi yani. One UI 7'de geldi zaten. S24+ mantıklı gelmeye başladı bayağı. S25+'a o parayı verebilirim ama cidden gerek var mı bilemiyorum. Yenilenmiş S24+'lar 35K'ya bile var neredeyse yani.

iPhone 15 de olabilecek bir seçenek ama onda da Apple yapay zekası yok. Gerçi yapay zeka da biraz tırt çıktı dünki sunum da kötü geçti ama bilemiyorum farklılık istiyorum sanırım biraz o yüzden 15 yokmuş gibi davranıcam sanırım.

Son düzenleme:
S24+ çok iyi bir F/P telefonu. Büyük ekran dizi - film izlerken de işinize yarar S25’e kıyasla. 25+’ın en büyük etkisi cihazın boşta tükettiği pil 24+’a kıyasla. Aradaki performans farkını sizin bu kullanım senaryosunda hissetmeniz çok mümkün değil.

S24+ çok iyi bir F/P telefonu. Büyük ekran dizi - film izlerken de işinize yarar S25’e kıyasla. 25+’ın en büyük etkisi cihazın boşta tükettiği pil 24+’a kıyasla. Aradaki performans farkını sizin bu kullanım senaryosunda hissetmeniz çok mümkün değil.
iP11'den geçeceğim için acaba büyük gelir mi diye düşünüyorum ama o kadar da büyük değil telefon. Ayrıca dediğinz gibi dizi film kısmında iP11 bazen küçük gelmiyor değil. Sanırım burada her ne kadar işlemci kısmında dezavantajlı olsa da S24+ almak.

S25+ Snapdragon bir işlemci ile geliyor muhtemelen daha uzun ömürlü olacaktır, fiyat farkı bütçenizi zorlamayacaksa tercih edebilirsiniz.
Açıkçası zorlamayacak ama aradaki fiyat farkını vermek istemiyorum yani gerek yok gibi geliyor.

S25 alın geçin Exynos 2400 gündelik kullanımda iyi bir işlemci değil. Örnek olarak band 20 olmayan Çin telefonu bile full şebeke çekerken S24 cihazım tek diş çekiyordu. S24'ü 2 haftadır aile bireyim kullanıyor ve şebeke sorunundan fazlasıyla şikayetçi. Kırsal alanda da yaşamıyoruz.

iPhone 16e diye bir cihaz yok. Unutun onu. 2025 yılında 60 hz çerçeve cumhuriyeti ekranı olan, geniş açısı olmayan, optik zoom yapamayan, olan tek kamerası da 1/2.55 inç olan, yılların MagSafe'i olmayan, GPU'su 2 nesil geride kalan cihaza 40 bin lira verilmez. Kavga ederiz, yapmayın öyle bir şey.

iPhone 16e, 15'e dua ettirtse de 15 de iyi bir telefon değil.

S24+ ve S25+, ikisi arasındaki tek fark işlemci. Exynos 2400 kötü bir işlemci değil, gayet güçlü ve fazlasıyla yeterli. Bütçeniz varsa eğer bir nesil yeni bir cihaza geçmiş olmak için ve 8 elite için verebilirsiniz. F/P açısından S24+ daha mantıklı olsa da 25+ da gayet alınabilir.

S24+ ile S25 arasında S24+'ın daha büyük ve güzel ekranı ile pil performansında daha iyi olması sebepleriyle S25'e tercih edilmeli diye düşünüyorum. Ödeyeceğiniz fiyat farkı da cebinizde kalacak.

S25 alın geçin Exynos 2400 gündelik kullanımda iyi bir işlemci değil. Örnek olarak band 20 olmayan Çin telefonu bile full şebeke çekerken S24 cihazım tek diş çekiyordu. S24'ü 2 haftadır aile bireyim kullanıyor ve şebeke sorunundan fazlasıyla şikayetçi. Kırsal alanda da yaşamıyoruz.
Bunu birkaç yerde daha okumuştum. Tuhaf.

iPhone 16e diye bir cihaz yok. Unutun onu. 2025 yılında 60 hz çerçeve cumhuriyeti ekranı olan, geniş açısı olmayan, optik zoom yapamayan, olan tek kamerası da 1/2.55 inç olan, yılların MagSafe'i olmayan, GPU'su 2 nesil geride kalan cihaza 40 bin lira verilmez. Kavga ederiz, yapmayın öyle bir şey.

iPhone 16e, 15'e dua ettirtse de 15 de iyi bir telefon değil.

S24+ ve S25+, ikisi arasındaki tek fark işlemci. Exynos 2400 kötü bir işlemci değil, gayet güçlü ve fazlasıyla yeterli. Bütçeniz varsa eğer bir nesil yeni bir cihaza geçmiş olmak için ve 8 elite için verebilirsiniz. F/P açısından S24+ daha mantıklı olsa da 25 de gayet alınabilir.

S24+ ile S25 arasında S24+'ın daha büyük ve güzel ekranı ile pil performansında daha iyi olması sebepleriyle S25'e tercih edilmeli diye düşünüyorum. Ödeyeceğiniz fiyat farkı da cebinizde kalacak.
yukarıdaki mesajda da s24'ün sorunlu olduğunu söylyorlar. Ne diyorsunuz bu konuda?

1749584505445.webp

Ayrıca S25+'ın fiyatı daha düşer mi? ufaktan sabitleniyor gibi