azuw

Uzman
Merhaba. Kendi evimde oyun sunucusu açmak için sabit IP satın aldım ve modemden portlarımı açtım ama internetten portları tarattığımda aktif olmadığı gözüküyor. Ama anlamadığım 22 portu kapalıyken 443 portu açık olarak gözüküyor. Nasıl yapabilirim? Bilen yardımcı olabilir mi? Modem TP-Link VR600.

Son düzenleyen: Moderatör:
Evet Recep abi port açtım, kullanacağım bütün portları kendim bilgisayarıma yönlendirdim fakat canyouseeme gibi sitelerden tarattığımda ulaşamıyorum. 443 portunu kendim açmadığım halde ona ulaşabiliyorken kendi açtıklarıma ulaşamıyorum.

Bilgisayara sabit IP verdim modemde o IP bilgisayar için rezerv ettim. Windows kastınız güvenlik duvarı gelen giden kurallar bölümü mü?

22 portu SSH portu demek. 443 portu da HTTPS, yani acik olmasi gayet normal.
22 portunu kullanabilmen icin sisteminde OpenSSH sunucusu acik olmali. Bunu Windows'ta yapmak icin;
Kod:
Add-WindowsCapability -Online -Name OpenSSH.Server~~~~0.0.1.0
veya
1720806629146.webp

Daha sonra ise PowerShell uzerinden
Kod:
Start-Service sshd
komutu ile etkinlestirmen ve Guvenlik duvarinda 22 portunu acmalisin.

Otomatik etkinlestirme ve Firewall kontrolu icin asagidaki komutu gir:

Kod:
Set-Service -Name sshd -StartupType 'Automatic'

if (!(Get-NetFirewallRule -Name "OpenSSH-Server-In-TCP" -ErrorAction SilentlyContinue | Select-Object Name, Enabled)) {
    Write-Output "Firewall Rule 'OpenSSH-Server-In-TCP' does not exist, creating it..."
    New-NetFirewallRule -Name 'OpenSSH-Server-In-TCP' -DisplayName 'OpenSSH Server (sshd)' -Enabled True -Direction Inbound -Protocol TCP -Action Allow -LocalPort 22
} else {
    Write-Output "Firewall rule 'OpenSSH-Server-In-TCP' has been created and exists."
}

Tum komutlari yönetici olarak calistirmaniz gerek.

Güvenli internet gibi bir servis kullanmıyorsun değil mi? Bir de UPnP ayarı ne durumda modemde?

Güvenli internet kullanmıyorum UPnP aktifti kapattım sonuç aynı.

22 portu SSH portu demek. 443 portu da HTTPS, yani acik olmasi gayet normal.
22 portunu kullanabilmen icin sisteminde openssh sunucusu acik olmali. Bunu Windows'ta yapmak icin;
Kod:
Add-WindowsCapability -Online -Name OpenSSH.Server~~~~0.0.1.0
Veya.
Eki Görüntüle 65025

Daha sonra ise PowerShell uzerinden.
Kod:
Start-Service sshd
komutu ile etkinlestirmen ve guvenlik duvarinda 22 portunu acmalisin.

Otomatik etkinlestirme ve firewall kontrolu icin asagidaki komutu gir:

Kod:
Set-Service -Name sshd -StartupType 'Automatic'.

if (!(Get-NetFirewallRule -Name "OpenSSH-Server-In-TCP" -ErrorAction SilentlyContinue | Select-Object Name, Enabled)) {
 Write-Output "Firewall Rule 'OpenSSH-Server-In-TCP' does not exist, creating it..."
 New-NetFirewallRule -Name 'OpenSSH-Server-In-TCP' -DisplayName 'OpenSSH Server (sshd)' -Enabled True -Direction Inbound -Protocol TCP -Action Allow -LocalPort 22.
} else {
 Write-Output "Firewall rule 'OpenSSH-Server-In-TCP' has been created and exists."
}

Sadece SSH için değil 3306 kullanmak istiyorum ona da bağlanamıyorum oyunun istediği portları açtım server açıkken onlara da bağlanmıyor MySQL SSH local ağda bağlanıyorum ama dışarıdan birisi bağlanamıyor.