Rehber Saç bakımı nasıl yapılmalı? Hangi markalar tercih edilmeli?

Önce sabunla yıkayıp daha sonra şampuanla yıkayınca saç düz ve pürüzsüz oluyor. Daha çabuk şekil alıyor, yağlı hissi vermiyor.

Tabii vermez hocam sabun saçta hiç yağ bırakmaz. Saç için özel sabunlar var onlar dışı kullanmayın ama hocam aşırı hasarlı olur saç günün sonunda.

Kullandığım şampuan 200-300 TL bir şey hocam anlattıklarınızı zaten biliyorum doğal olup ucuz olan alternatiflerde var. Market şampuanlarında silikonla parfüm oluyor genelde herkesin saçına iyi gelen şeyler değil.
Evet özellikle parfümlü ürünler zararlı. Kanser hastası komşumuza parfümlü kozmetik ürünlerini kullanmasını yasaklamıştı doktoru. O zamandan beri parfümsüz veya minimum parfüm içeren ürünler kullanmaya dikkat ediyorum.

Şampuanın doğru kullanımı​

• Şampuanı direkt saçınıza dökmektense, saç derinize masaj yaparak yedirmeniz gerek. Şampuanın asıl hedefi oradaki yağ, kir. Aşırı yağlı saçınız varsa, ona göre yağlı saça özel şampuan alın.

saç kremi​

• Ne kadar iyi bir şampuan kullanırsanız kullanın, saçı kendi yağından arındırdığınız için neme ihtiyaç duyar. Saçınız belirli bir uzunluğu geçmeden kullanmanızı önermiyorum. Belirli bir uzunlukta veya uzunsa, saçınızın uç kısımlarına doğru uygulayın. Aşırı kullanmayın. Saçınız düşük gözenekli ise, yani diğer insanların saçlarına göre daha zor ıslanıyorsa, içerik kısmı daha hafif bir şey kullanmanız gerekir.

saç maskesi​

• Saçınız yıpranmış veya işlem görmüş ise kullanabilirsiniz. Haftada bir yapın, yoksa saçı ağırlaştırır. Saçı düz olanlara kesinlikle önermiyorum.

Hangi markalar tercih edilmeli​

• Yves Rocher
  • Cròga
  • Pyhto
  • OGX
  • Insight
  • Herbal Essences
  • URBAN Care
  • L'Oréal Paris
  • Davines
  • Cantu
  • Moroccan Oil
  • The Ceel
  • La Rachel-Paris

Ek olarak​

• Eğer saçınızda kepek varsa, normal şampuanlar yerine Ketoconazole gibi anti-fungal içeriği olan şampuan kullanın.

H&S kullanıyorum yıllardır gayet memnunum. Krem filan kullanmıyorum. Saçıma sıktığım bir sprey var şekil için sadece o kadar. Saça bakım önemli. Ama saç genel olarak genetiktir.

Saçım aşırı yumuşak falan ama banyodan sonra aşırı zor taranıyor kurulayınca saçımı. Berbere gidip kestirdim ve uzatırken keratinli krem midir artık nedir onu duştan sonra sürüp maşayla saçımı 130 derecede falan yapmamı söyledi. Benim istediğim şey duş aldıktan sonra kolay taranması ve de kolay kolay havanın esmesinden mesela şeklinin bozulmaması. Ne önerirsiniz acaba?

H&S kullanıyorum yıllardır gayet memnunum. Krem filan kullanmıyorum. Saçıma sıktığım bir sprey var şekil için sadece o kadar. Saça bakım önemli. Ama saç genel olarak genetiktir.
Maşa kullanacaksanız ısı koruması almanız gerekiyor hocam saça. Onun dışında, saçı hafif nemliyken tarayın daha kolay taranması için saç köpüğü gibi bir şey de kullanabilirsiniz. Krem kullanmıyorsanız, berberin dediği gibi krem kullanın şampuandan sonra.

Maşa kullanacaksanız ısı koruması almanız gerekiyor hocam saça. Onun dışında, saçı hafif nemliyken tarayın daha kolay taranması için saç köpüğü gibi bir şey de kullanabilirsiniz. Krem kullanmıyorsanız, berberin dediği gibi krem kullanın şampuandan sonra.

Saç köpüğü kullandım neredeyse 4 yıl. Şimdi yine spreye geçtim.

Şampuanın doğru kullanımı​

• Şampuanı direkt saçınıza dökmektense, saç derinize masaj yaparak yedirmeniz gerek. Şampuanın asıl hedefi oradaki yağ, kir. Aşırı yağlı saçınız varsa, ona göre yağlı saça özel şampuan alın.

Saç kremi​

• Ne kadar iyi bir şampuan kullanırsanız kullanın, saçı kendi yağından arındırdığınız için neme ihtiyaç duyar. Saçınız belirli bir uzunluğu geçmeden kullanmanızı önermiyorum. Belirli bir uzunlukta veya uzunsa, saçınızın uç kısımlarına doğru uygulayın. Aşırı kullanmayın. Saçınız düşük gözenekli ise, yani diğer insanların saçlarına göre daha zor ıslanıyorsa, içerik kısmı daha hafif bir şey kullanmanız gerekir.

Saç maskesi​

• Saçınız yıpranmış veya işlem görmüş ise kullanabilirsiniz. Haftada bir yapın, yoksa saçı ağırlaştırır. Saçı düz olanlara kesinlikle önermiyorum.

Hangi markalar tercih edilmeli​

• Yves Rocher
  • Cròga
  • Pyhto
  • OGX
  • Insight
  • Herbal Essences
  • URBAN Care
  • L'Oréal Paris
  • Davines
  • Cantu
  • Moroccan Oil
  • The Ceel
  • La Rachel-Paris

Ek olarak​

• Eğer saçınızda kepek varsa, normal şampuanlar yerine Ketoconazole gibi anti-fungal içeriği olan şampuan kullanın.
Şampuan olarak öneriniz var mı? Şu anda Pantene kullanıyorum.

Yeni konular

Geri
Yukarı Alt