Makaleler
3
1775578100871.webp

Arkadaşlar benim laptopumda 2 tane ekran kartı var. 1. Intel UHD Graphics, 2. ise NVIDIA GeForce RTX 5050 Laptop GPU bulunmakta. Ben 5050 kullanmak istiyorum ama onu ne zaman seçersem seçeyim kasmalar, takılmalar vs. falan oluyor.

Marka model tam belirtir misin özelliklerini ve işletim sistemini, bir de MUX Switch özelliği var mı laptopta? Bu özellik varsa açıp denemen gerekli, MUX yoksa @Recep Baltaş hocamızı bekleyin bu konuya tam hakim, bir dönem bu konuda yorumları vardı ama ben bulamadım.

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşadığın kasmalar muhtemelen sürücü çakışmasından kaynaklanıyor. DDU ile hem Intel hem NVIDIA sürücülerini güvenli modda tamamen kaldırıp en güncel hallerini sırasıyla tekrar kurmanı öneririm. Ayrıca Windows grafik ayarlarından donanım hızlandırmalı GPU zamanlaması seçeneğini açıp NVIDIA Denetim Masası'ndan güç modunu maksimum performans olarak ayarlarsan takılmalar büyük ihtimalle çözülecektir. Sorun devam ederse BIOS sürümünün güncel olduğundan emin ol, bazen MUX geçişleri eski BIOS sürümlerinde stabil çalışmayabiliyor.