Selam. Windows 11 daha ağır işletim sistemi olduğu için ve gereksiz hizmetler olsun, gereksiz yazılımlar, programlar olsun biraz ağır çalışabiliyor. Ben Windows 11 21H2 sürümü kurulumu yapmıştım. Biraz ağır çalışıyordu. Bende Windows 10'a geri dönmüştüm. FPS için oynuyorsanız uzak durmanızı tavsiye ediyorum.

Selam. Windows 11 daha ağır işletim sistemi olduğu için ve gereksiz hizmetler olsun, gereksiz yazılımlar, programlar olsun biraz ağır çalışabiliyor. Ben Windows 11 21H2 sürümü kurulumu yapmıştım. Biraz ağır çalışıyordu. Bende Windows 10'a geri dönmüştüm. FPS için oynuyorsanız uzak durmanızı tavsiye ediyorum.

Şu anda 25H2 sürümü çıktı. 21H2 sürümü Windows 11 yeni çıktığı buglu dönemleriydi. Bu söyleminizi yanlış buluyorum. Güvenilir kaynaklar üzerinden araştırma yapabilir, FPS sonuçlarına bakabilirsiniz.

Şu anda 25H2 sürümü çıktı. 21H2 sürümü Windows 11 yeni çıktığı buglu dönemleriydi. Bu söyleminizi yanlış buluyorum. Güvenilir kaynaklar üzerinden araştırma yapabilir, FPS sonuçlarına bakabilirsiniz.

Benim bilgisayarım eski nesil işlemci 2013 yılında çıkmış olan laptopuma Windows 11 21H2 kurdum. Tabii eski nesil laptopuma kurduğum için biraz ağır çalışması normal. SSD alıp yeniden kurulumu yaparım ben. Şimdiki en son sürüm olan Windows 11 25H2 sürümü bilmiyorum nasıl performans veriyor, hataları azaltılmış mı bilmiyorum 25H2 sürümü kullanmadığım için.

Tüm dislike'lar için teşekkürler, aydınlandım. Demek ki rekabetçi FPS oyunlarında asıl önemli olan şey akıcılık ve düşük gecikme değil, yuvarlatılmış köşeler ve ortalanmış görev çubuğuymuş. Yıllardır yanlış biliyormuşum, özür dilerim. 😂

Tüm dislike'lar için teşekkürler, aydınlandım. Demek ki rekabetçi FPS oyunlarında asıl önemli olan şey akıcılık ve düşük gecikme değil, yuvarlatılmış köşeler ve ortalanmış görev çubuğuymuş. Yıllardır yanlış biliyormuşum, özür dilerim. 😂
Bence neden uzak durmamız gerektiğini de açıklamalıydınız. Ona ithafen.

Bence neden uzak durmamız gerektiğini de açıklamalıydınız. Ona ithafen.

Windows'un herkese hitap etmesi sorunun ta kendisi. Çünkü Microsoft'un önceliği güvenlik ve görsellik, bizim için hayati olan ham performansı ve anlık tepkimeyi değil. Örneğin, Windows 8'den beri zorunlu olan dwm, oyunun görüntüsüne ek bir işleme katmanı bindirerek ölçülebilir bir input lag yaratıyor, bu Windows 7'nin gerçek tam ekran modunda asla olmayan bir sorundu. Windows 11 ise bu sorunu, donanım ile işletim sistemi arasına VBS gibi bir sanallaştırma güvenlik katmanı koyarak bir üst seviyeye taşıyor ve her komutu yavaşlatarak gecikmeyi kaçınılmaz hale getiriyor. Bu yüzden debloat Script'leri bile yetersiz kalıyor, çünkü temel mimariyi değiştiremiyorsunuz. Sonuç olarak, Windows 10 LTSC bir nebze daha iyi olsa da, modern Windows sürümleri doğaları gereği rekabetçi oyunculuğun gerektirdiği sıfır gecikme mantığının tam karşısında duruyor.

Merhaba,

Sadece oyun üzerine düşünüyorum, işlerimi Linux'ta yapıyorum. Sizce Windows 11'e geçilir mi? Değer mi? Beğendiğim bir yanı yok ama denemek de geliyor içimden.

i5-11400H, 32 GB RAM ve RTX 3050 sistemim var.

Hem "story" hem de "FPS" oynuyorum.
Geçilir. Oyun performansı olarak NVIDIA tarafında Windows 11 daha başarılı.