Merhaba. Bende 24 inç, 165Hz bir monitör var. Yatay çizgiler çıktı ekranda. Ancak nasıl oluyorsa monitör renklerini siyah-beyaz yapınca çizgiler gözükmüyor, standart bir monitör oluyor. Başka bir monitörüm var, bunu kenara diktim ama hiçbir kullanım alanı bulamadım. Öyle boş boş duruyor. Bozuk olsada işe yarar olduğu için parça niyetine saçma bir fiyata satmak istemiyorum, evde ise yer kaplıyor bir yere koyamıyorum. Bu monitör ile ne yapılabilir? Aklınıza gelecek "işe yarar" her türlü öneri olur. Her türlü.

İkinci monitör yaparsın, sadece mesaj okumak ve Discord vb. uygulamaları görüntülemek için kullanırsın. Bunun dışında yapılacak pek bir şey yok gibi 😂 Film izlenmez, oyun oynanmaz.

Merhaba. Bende 24 inç, 165Hz bir monitör var. Yatay çizgiler çıktı ekranda. Ancak nasıl oluyorsa monitör renklerini siyah-beyaz yapınca çizgiler gözükmüyor, standart bir monitör oluyor. Başka bir monitörüm var, bunu kenara diktim ama hiçbir kullanım alanı bulamadım. Öyle boş boş duruyor. Bozuk olsa da işe yarar olduğu için parça niyetine saçma bir fiyata satmak istemiyorum, evde ise yer kaplıyor bir yere koyamıyorum. Bu monitör ile ne yapılabilir? Aklınıza gelecek "işe yarar" her türlü öneri olur. Her türlü.

Paneli ayır daha sonra yarı saydam kasa ekranı modu yap eskiden yapmıştım. Renkli olmasa da fark etmez şık durur en kötü sağa istatistikleri koyarsın camda sıcaklık falan yazar.

Eski sistemimde ilk yaptığım halinde ufak ışık sızması vardı fakat sonradan düzeltmiştim.
1757186262711.gif

Paneli ayır daha sonra yarı saydam kasa ekranı modu yap eskiden yapmıştım. Renkli olmasa da fark etmez şık durur en kötü sağa istatistikleri koyarsın camda sıcaklık falan yazar.

Eski sistemimde ilk yaptığım halinde ufak ışık sızması vardı fakat sonradan düzeltmiştim.
Eki Görüntüle 182735
Hocam bu nedir? Çok seksi duruyor aşırı yapasım geldi şuan. Ama hiç anlamam bu monitörlerden teknik olarak. Size zahmet anlatır mısınız nasıl yapacağımı, ya da bunun ne olduğunu? Kendim araştırarak yapabilirim belki.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hocam bu nedir? Çok seksi duruyor aşırı yapasım geldi şu an. Ama hiç anlamam bu monitörlerden teknik olarak. Size zahmet anlatır mısınız nasıl yapacağımı, ya da bunun ne olduğunu? Kendim araştırarak yapabilirim belki.

Hocam kasasını söküyorsunuz daha sonra bu panel kısmı var ya backlight ve panelimizin olduğu bölge oradan bu paneli ayırıyorsunuz daha sonra panelin üstüne peçete serip peçeteleri ıslatıyorsunuz ve yaklaşık 30 dakika sonra önündeki yansıma önleyici katman çıkınca yarı saydam oluyor daha sonra kasanın içini ledlerle güzelce aydınlatınca bu panel size gelen ışığı engelleyip görüntü oluşmasını sağlıyor ben arada bir buraya Discord'u falan da atıyordum :D

Bu sistem USB üzerinden güç alıyor bu arada monitör gibi ekstra ışığı beslemediğinden direk panelin 5V girişini monitörün PSU'dan söküp herhangi bir USB kabloya bağlamanız yetiyor bazıları lehim yapıyor ama aşırı gereksiz.

Bu arkadaş konuyu çok güzel videolu anlatmıştır tavsiyem.

1757186634436.webp

Eki Görüntüle 182735

Sen böyle söyleyince güzel oldu Wallpaper Engine sadece tek monitörde çalıştırma özelliği varsa onda hareketli duvar kâğıtları da kullanabilir yanda güzel gözükebilir.

Bu güzelmiş :D

1757187021506.webp