Yer
ALANYA
Forumda AMOLED ekranlar için olan saf siyah temasını çok başarılı buluyorum, gerçekten arayüzü tertemiz gösteriyor. Benim önerim bunun tam tersi olan saf beyaz bir temanın eklenmesi. Mevcut açık temadaki gri tonlardan ara çizgilerden ve karmaşadan arınmış arka planın tamamen bembeyaz olduğu Ultra minimalist bir seçenek çok şık dururdu. Özellikle gün ışığında formu gezerken o tertemiz minimalist görüntü harika olur.

Artı 19 Eksi
Saf beyaz tema inanılmaz yorucu olur ya.

Düşüncene saygı duyuyorum ama saf beyaz yorucu olur argümanı günümüz tasarım standartlarıyla pek örtüşmüyor. Bugün kullandığın iOS, macOS ve Windows'un yerleşik açık temalarına bakarsan arka planın neredeyse tamamen saf beyaz olduğunu görürsün. Mesele beyazın kendisi değil, üzerindeki kontrast dengesi bana göre. Saf siyah tema nasıl ki pikselleri kapatıp netlik sağlıyorsa, saf beyaz da özellikle gün ışığında ve yüksek aydınlatmalı ortamlarda gözün gri tonlar arasındaki karmaşayı ayırt etmeye çalışmasını engeller daha net, kağıt üzerine baskı hissi veren bir okuma deneyimi sunar. Zaten bu bir seçenek olacak. İsteyen gri ağırlıklı mevcut açık temayı, isteyen AMOLED siyahı, isteyen de bu Ultra minimalist saf beyazı kullanır.

Böyle mi sorulara destek olalım hocam? Artıladım.

images (56).webp

Son düzenleyen: Moderatör:
Düşüncene saygı duyuyorum ama saf beyaz yorucu olur argümanı günümüz tasarım standartlarıyla pek örtüşmüyor. Bugün kullandığın iOS, macOS ve Windows'un yerleşik açık temalarına bakarsan arka planın neredeyse tamamen saf beyaz olduğunu görürsün. Mesele beyazın kendisi değil, üzerindeki kontrast dengesi bana göre. Saf siyah tema nasıl ki pikselleri kapatıp netlik sağlıyorsa, saf beyaz da özellikle gün ışığında ve yüksek aydınlatmalı ortamlarda gözün gri tonlar arasındaki karmaşayı ayırt etmeye çalışmasını engeller daha net, kağıt üzerine baskı hissi veren bir okuma deneyimi sunar. Zaten bu bir seçenek olacak. İsteyen gri ağırlıklı mevcut açık temayı, isteyen AMOLED siyahı, isteyen de bu Ultra minimalist saf beyazı kullanır.
İsteyen kullansın tabii ki bir şey demiyorum ama beyaz tema genel olarak gözümü yoruyor benim. Gece de gündüz de karanlık tema kullanıyorum. OLED için siyah tema yapılması anlamlı da beyaz tema neden yapılsın ona anlam veremedim. Açık mod var zaten. Daha kontrastlısına ne gerek var? Ben bu öneriye katılmadığım için eksi oy verdim.