hickimseymis

Gelişen
Sağlam Lisans'tan Windows 11 Home satın almak istiyorum, buraya yazmıştım çoğu kişi güvenilir demiş ama OEM mi yoksa Retail mi alacağım karar veremedim. Önerilerinizi bekliyorum. Ayrıca şirketlere satılan keyler satılıyor diyolar da bu doğru mu acaba şirket üstüne pcmiz gözüküyor diyolar doğru mudur?

Son düzenleme:
Alınır, en güvenilir sitelerdendir. Ekstra programlı veya programsız aktifleştirme işlemlerini uygulamayın. Şimdi vereceğiniz 200-300 TL ile potansiyel bütün riskleri ortadan kaldırmış olacaksınız.

Son düzenleyen: Moderatör:
O nedir?

Format atınca tekrar Windows'u kurmak gerekmiyor değil mi? Sadece etkinleştirme istiyor. Bazıları da asıl Retail alın demiş format için anlamadım.
Retail Key, Microsoft hesabınıza tanımlanır. İstediğiniz kadar format atsanız da, hesabınızı bağladığınızda etkinleştirebilirsiniz.

OEM key ise anakartın kendisine tanımlanıyor. Donanım değişiklinde o keyi kullanamayabilirsiniz.

Tavsiyem; OEM yerine Retail alın.

O nedir?

Format atınca tekrar Windows'u kurmak gerekmiyor değil mi? Sadece etkinleştirme istiyor. Bazıları da asıl Retail alın demiş format için anlamadım.
Format dediğimiz şey Windows'u sıfırlayıp baştan kurmak. Tüm ayarları sıfırlamak. OEM key aldığınızda onu etkinleştirme anında tekrardan girmeniz gerekmiyor.

Alınır, en güvenilir sitelerdendir. Ekstra programlı veya programsız aktifleştirme işlemlerini uygulamayın. Şimdi vereceğiniz 200-300 TL ile potansiyel bütün riskleri ortadan kaldırmış olacaksınız.

Şirketler alıp satıyor diyorlar doğru mudur? PC'niz şirket üstüne gözükür diyorlar.

Son düzenleyen: Moderatör: