Hakan Yusuf

Yetkin
Makaleler
1
Yer
Kocaeli
  • Sağlığı %80
  • Yıpranmış sektörler 19.
  • Güç açık 4.7 yıl.
  • Kalan 3 ay.
Ben bu diski taşınabilir olarak kullanıyorum USB SATA bridge ile. Yedeklerimi taşıyorum oyun program vs gibi. 3 ay ömrü kalmış gösteriyor ama sağlık daha 80 ben de pek anlam veremedim açıkçası. HDD Sentinel ile baktım.

Son düzenleyen: Moderatör:
HDDnin 3 ay ömrü kalmadı dostum ne bu hasteneye mi götürdün :D Tahmini ömür süresi 5 yıl verilere göre 3 ay daha iyi kullanılabilir olması gerek. 3 ay sonra da kullanılır tabi ama bozulursa normal demek istiyor.

• Sağlığı %80
  • Yıpranmış sektörler 19.
  • Güç açık 4.7 yıl.
  • Kalan 3 ay.
Ben bu diski taşınabilir olarak kullanıyorum USB SATA bridge ile. Yedeklerimi taşıyorum oyun program vs gibi. 3 ay ömrü kalmış gösteriyor ama sağlık daha 80 ben de pek anlam veremedim açıkçası. HDD Sentinel ile baktım.
HD Sentinel yaramaz.

CrystalDiskInfo yükle oradan bak, İşlev-Gelişmiş Özellik-Ham Değer DEC 10 olarak ayarla, verileri EKSİKSİZ paylaş.

Sağlık yüzdesinin hiçbir önemi yok.

2008 De aldığım bilgisayarımın içinde olan HDD mi 5 ay önce kaybettim. Aşırı yavaştı ama depolama için işimi görüyordu ta ki Marvel Rivals'ı SSD'de yer kaplamasın hard disk de tutayım diyene kadar. Ömürleri genelde daha fazla gidiyor verilen değerlerden ama yine de riskli içindeki resimler vs komple gitti.