Legion64

Çalışkan
Herkese selam,

Biz genel olarak altyapı yatırımı almayan bir mahallede yaşıyoruz (İzmir, Çiğli, Aydınlık evler). Bu yüzden özel proje ile evime kadar fiber çektirmek istiyorum Türk Telekom'a başvuru yapıp. O zamanlar Türk Telekom'a gittiğimde neredeyse 1 km ötede fiber olduğunu bu yüzden de fiyatın 350 bin TL kadar olabileceğini söylediler.

Geçen yolda yürürken 3 adet Türk Telekom dolabı dikkatimi çekti. En uzaktaki dolabın üstünde "Türk Telekom Fiber Saha Dolabı TT-KAR" yazıyordu. Bu dolabın bize mesafesi 400 metre kadar. Diğer 2 dolapta ise sırasıyla "Türk Telekom (T23) Erişim Kabini ZTE-KAR" ve "Türk Telekom (T7) Erişim Kabini ZTE-KAR" yazıyordu. Bu dolapların da bize olan mesafesi sırasıyla 50 metre ile 200 metre.

Şimdi bu erişim kabinlerinin tam olarak ne olduğunu bilmiyorum fakat Fiber Saha Dolabından benim evime kadar fiber çekip çekemeyeceklerini sormak istiyorum. Eğer mümkünse maliyeti 1 Km'den çok daha az olacaktır.

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Dosya Ekleri

• WhatsApp Image 2025-08-01 at 12.42.58 (1).webp
    WhatsApp Image 2025-08-01 at 12.42.58 (1).webp
    701,1 KB · Görüntüleme: 105
  • WhatsApp Image 2025-08-01 at 12.42.58 (2).webp
    WhatsApp Image 2025-08-01 at 12.42.58 (2).webp
    490,9 KB · Görüntüleme: 100
  • WhatsApp Image 2025-08-01 at 12.42.58.webp
    WhatsApp Image 2025-08-01 at 12.42.58.webp
    750,7 KB · Görüntüleme: 120
T-7 ve T-23 VDSL erişimi sağlar. Sadece en sondaki resimdeki kabin fiberi fiber olarak dağıtmaya devam ediyordur. Dolabın olduğu sokaktaki apartmanların altyapısını rastgele sorgulayarak dolabın fiber hizmeti verip vermediğini öğrenebilirsiniz.

Özel fiber çekilirse fiyatını pek tahmin edilmez. Çizecekleri proje önemli.

T-7 ve T-23 VDSL erişimi sağlar. Sadece en sondaki resimdeki kabin fiberi fiber olarak dağıtmaya devam ediyordur. Dolabın olduğu sokaktaki apartmanların altyapısını rastgele sorgulayarak dolabın fiber hizmeti verip vermediğini öğrenebilirsiniz.

Özel fiber çekilirse fiyatını pek tahmin edilmez. Çizecekleri proje önemli.
Fiyat konusu dediğiniz gibi aslında, müdürlükteki beyefendi biraz başından savmak gibisinden 300 - 350 bin olur dedi ve geçti. Peki özel projelendirme yapılıyor olsa bu dolaptan evime kadar olan kısımda çalışma yapacaklar. Doğru mu anladım? Dediğim gibi bana 1 km gibi bir uzaklıktan fiber çekeceğiz gibi bir şey söylemişlerdi.

Fiyat konusu dediğiniz gibi aslında, müdürlükteki beyefendi biraz başından savmak gibisinden 300 - 350 bin olur dedi ve geçti. Peki özel projelendirme yapılıyor olsa bu dolaptan evime kadar olan kısımda çalışma yapacaklar. Doğru mu anladım? Dediğim gibi bana 1 km gibi bir uzaklıktan fiber çekeceğiz gibi bir şey söylemişlerdi.
Dolabın yoğunluğuna göre değişebilir. Yani ne yazık ki biz burada ne dersek yanlış olabilir. Türk Telekom ne yapacağı belli olmayan bir firma.