daredevil

Başarılı
Merhaba,

Yakın zamanda 4950 TL değerinde bir ürünü Sahibinden üzerinden satışa sundum. Ürünü bir alıcı, hiçbir mesaj atmadan doğrudan satın aldı. Ürün ertesi gün alıcının eline ulaştı; ancak üzerinden sadece iki saat geçmeden iade talebi oluşturdu.

Durumdan şüphelendiğim için kuryeyi beklettim ve paketi onun önünde açtık. Ne yazık ki, iade edilen kutu tamamen boşaltılmıştı ve içine bozuk, alakasız bir mouse konulmuştu. Konuyla ilgili tutanak düzenlendi ve hemen Sahibinden ile iletişime geçtim.

Sahibinden, yasal süreci başlatmamı tavsiye etti. Bunun üzerine Tüketici Hakem Heyeti'ne başvurdum ve elimdeki tüm belgeleri sundum. Ürünün gönderilmeden önceki hali, kargo bilgileri ve iade edilen ürünün durumu dahil her şeyi detaylı şekilde ilettim. Sahibinden şu anda ödemenin aktarımını durdurdu. Yasal sürecin sonucuna göre para ya bana iade edilecek ya da alıcıya aktarılacak.

Sizce bu durumda nasıl bir sonuç çıkar? Daha önce benzer bir durumla karşılaşan oldu mu?

Dipnot: Alıcının isim ve adres bilgilerine kargo barkodundan ulaşabildiğim için resmi şikayet başvurusunu gerçekleştirebildim. Sahibinden platformu da gerekli görüldüğü takdirde resmî makamlara tüm kullanıcı bilgilerini sağlayacaklarını iletti.

Büyük geçmiş olsun. Hep böyle bir şey başıma gelir diye daima gönderimden önce fotoğraf ve video çekiyorum. Bilemediniz kapora istiyorum. Mesajlaşma harici yazmayanlardan ben de çok korkuyorum.

Kanıtlar sunduğunuz için sorun olacağını sanmam.

Son düzenleyen: Moderatör:
Boşa çıkabilir. Param güvende kullanmayın. Sürekli baskıcı olmazsan ve beklersen kaybedebilirsin. Adamların üstüne çıkman lazım sürekli. Sakın bu PG olayını da bir daha kullanmayın. Kamera pili satıyordum ona bile gönderiyorlardı bunu.

Şimdi o bebe sanıyor ki bedavadan mouse aldı eskisini sana gönderdi. Yapan kişi büyük ihtimalle maksimum 23 yaşındadır. Beyin yaşı için bir şey diyemeyeceğim.

Başta hatayı PG açarak yapmışsınız. Ben 1000 liralık ürün için bile PG açmıyorum. Bence süreç çok uzun olacak ama haklı bulunursunuz kanitlarinizin da olduğunu söylediniz zaten. Geçmiş olsun yine de.

İşte tam olarak her yerde bu sebeple PG kullanmayın diyoruz. Sizde de hata, alıcının kim olduğunu bile bilmeden pahalı bir ürünü PG ile satmak mantıksız olmuş. Sonuç alabileceğinizi sanmıyorum, geçmiş olsun.

Çok geçmiş olsun, adi bir varlığa denk gelmişsin. Ancak burayı okumaya gelen insanlara uyarımızı yapalım; Hiçbir şekilde satıcıyı korumayan param güvende sisteminden asla ve ASLA satış yapmayın arkadaşlar. 1 liralık olsun, 1000 liralık olsun.

Ben yıllarca pg kullandım ve alışveriş yaptım. Hiçbir sorun yaşamadım video bile çekmedim. Satıcıyı veya alıcıyı hep incelerim her defasında belki de bundan dolayı olabilir. Böyle kişiler yüzünden düzgün olanlar da eleniyor güven oluşmadığından dolayı da ikinci el bir şey alıp satamıyoruz.

İşte tam olarak her yerde bu sebeple PG kullanmayın diyoruz. Sizde de hata, alıcının kim olduğunu bile bilmeden pahalı bir ürünü PG ile satmak mantıksız olmuş. Sonuç alabileceğinizi sanmıyorum, geçmiş olsun.
Neden Fehmi Hocam? Alıcı olurken param güvende işe yarıyor.