Sadece dolap uygulamasını kullandım şimdiye kadar ve yani iki tarafında birbirini kandirmasi bayağı zor. Kargo teslim alınıp onaylanırsa paran yatar, göndermezsen otomatik iade var, iade sırasında arada bir aracı var. Fakat Sahibinden'de olay IBAN üzerinden dönüyor, adam yollamasa veya bambaşka bir şey yollasa, veyahut alıcı ürüne zarar verip gönderse nasıl oluyor? Param Güvende dışında nasıl güveniyorlar birbirlerine?
Detaylar
Kim cevapladı?Wartz
Başarılı
- Makaleler
- 5
Güvenmiyorlar. Yani çoğunluk güvenmiyor.Param Güvende dışında nasıl güveniyorlar birbirlerine?
Param Güvende ile ürün satmıyorum. Gözden çıkardığım, geri gelmese de olur dediğim ürün olursa satıyorum. Daha çok satıcıyı mağdur eden bir sistem.
Şöyle bir nüans var, eskiden sadece tek taraftan komisyon keserdi. Şimdi her iki taraftan kırpıyor mübarekler. Bir güzel tarafı kargo masrafından kurtuluyorsunuz. Diğer türlü özellikle alıcı yüksek kargo ücreti ödemek istemiyor.
Şöyle bir nüans var, eskiden sadece tek taraftan komisyon keserdi. Şimdi her iki taraftan kırpıyor mübarekler. Bir güzel tarafı kargo masrafından kurtuluyorsunuz. Diğer türlü özellikle alıcı yüksek kargo ücreti ödemek istemiyor.
Son düzenleme:
Param güvende olmadan alışveriş yapılmaz. Mesela satıcı karşı tarafın güvenini kazanmak için param güvende ile satar ürünü kimse buna kanıp ürünü geldiği gibi onaylamasın. Adam en basitinden ekran kartı furmark testi atıyor.
20 dakika 65 derece diye, sen bir test yapıyorsun 2-3 dakikada 75 dereceyi aşmış. @Rifle söylediğimin aynısı bu arkadaşın başına gelmişti. Bir kere aynısı benim de başıma gelmişti. Adam 10 dakika 74 derece dediği kart 3 dakika da 82 derece olmuştu. Yani demek istediğim param güvende bile kullansanız süreyi sonuna kadar değerlendirin. Bazıları sırf param güvende ile ürün satan kişilere gözü kapalı güveniyor. Zaten ürünü onaylayın param yok gibi mazeretler de bulunan olursa zaten direk iade edin gitsin.
20 dakika 65 derece diye, sen bir test yapıyorsun 2-3 dakikada 75 dereceyi aşmış. @Rifle söylediğimin aynısı bu arkadaşın başına gelmişti. Bir kere aynısı benim de başıma gelmişti. Adam 10 dakika 74 derece dediği kart 3 dakika da 82 derece olmuştu. Yani demek istediğim param güvende bile kullansanız süreyi sonuna kadar değerlendirin. Bazıları sırf param güvende ile ürün satan kişilere gözü kapalı güveniyor. Zaten ürünü onaylayın param yok gibi mazeretler de bulunan olursa zaten direk iade edin gitsin.
Görkem Say
Üstün
Sahibinden daha cok elden satis uzerine kurulu bir sistem. Yani ben Sahibinden uzerinden bu zamana kadar hep elden sattim cunku param guvende saticidan ziyade aliciyi koruyan bir sistem. Sattigin urunun bozuk bir kopyasi alan kiside olabilir, parca degisimi vs. yapabilir o yuzden param guvende riskli ancak elden satma zaten bakarak, gorerek yaptigin bir sey. Ben sahsen parayi onden odemeyi kabul edip kargolamami isteyenlere bile guvenmiyorum.
Katılıyorum kesinlikle onaylamayın babanızın oğlu değil karşıda ki satıcı, ekstra olarak para kolay kazanılmıyor bilginiz olsun. Darlarsa sizi test edeceğim diyin tersleyin gerekirse.Param güvende olmadan alışveriş yapılmaz. Mesela satıcı karşı tarafın güvenini kazanmak için param güvende ile satar ürünü kimse buna kanıp ürünü geldiği gibi onaylamasın. Adam en basitinden ekran kartı furmark testi atıyor.
Satıcıysan ağlarsın.