hako2929

Gelişen
1750849431537.webp

Arkadaşlar, resimdeki yönlendirmeleri yaptım. Büyük ihtimalle virüs bulaştı. Hemen dün sabaha Geri Dönüşüm Noktası'ndan (Sistem Geri Yükleme olabilir) geri döndüm. Malwarebytes ile tarattığımda 3-5 şey çıktı ama büyük ihtimalle alakasız. Sizce bir sorun olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Artı -2 Eksi
Yaptım her türlü program ile tarama çıkanları da sildim 2FA açtım her şeyde bakalım ne olacak.

Başka bir şey yapmanıza gerek yok. Korkmayın bu kadar.

Yıllardır Windows Defender (wvistadan beri, öncesinde sistemden sisteme değişmekle beraber McAfee, Norton, nod kullanıyordum.) İle yapmadığım (iş bilgisayarımda Norton var ama genelde kendi laptoplarımda yaptım yazdıklarımı) iş kalmadı. Torrent, crack, Jailbreak vs. vs. Daha bir tane virus bulaşmadı sistemlerime.

Artı -4 Eksi
Başka bir şey yapmanıza gerek yok. Korkmayın bu kadar.

Yıllardır Windows Defender (wvistadan beri, öncesinde sistemden sisteme değişmekle beraber McAfee, Norton, nod kullanıyordum.) İle yapmadığım (iş bilgisayarımda Norton var ama genelde kendi laptoplarımda yaptım yazdıklarımı) iş kalmadı. Torrent, crack, Jailbreak vs. vs. Daha bir tane virus bulaşmadı sistemlerime.

Bu başka ama program indiriyormuş arka planda i. MSI diye araştırdım kroqoul civil Tools diye Reddit'de bulaşan herkes format atmış bilmiyorum ne olacak. CMD de bir kod ile ChatGPT'ye baktırdım bunun indirme zamanı ve konumu gözükmüyor kendisi gözüküyor virüs diyor kesin olarak.

Artı -3 Eksi
Bu başka ama program indiriyormuş arka planda i. MSI diye araştırdım kroqoul civil Tools diye Reddit'de bulaşan herkes format atmış bilmiyorum ne olacak. CMD de bir kod ile ChatGPT'ye baktırdım bunun indirme zamanı ve konumu gözükmüyor kendisi gözüküyor virüs diyor kesin olarak.
Geri yukleme yapmışsın zaten.

Malwerbytes ve NOD ile tarama yap birde.

Artı -3 Eksi
Temiz bir Windows kurulumu yapın. @Recep Baltaş bu sahte sitenin bir kopyasına mağdur kalan bir kullanıcının yaptığı işlemi incelediğinde bir sunucudan "MSI" dosyası indirilip çalıştırıldığını gördük.

Rastgele bir program çalıştırma işlemini yapmışsınız. Çok yeni bir virüs sayılır. Antivirüslerin mucizevi özelliği yok. Her kötü amaçlı yazılımı tanıyamazlar.

Yarın öbür gün "Hesaplarım çalındı. Bu bilgisayardan giriş yapmıştım." şeklinde paylaşım yapmanız ve pişmanlıklar yaşamanız yerine üşenmekten vazgeçip temiz bir format gerçekleştirmenizden yanayım.